Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Hei ja tervetuloa!

Turun seudun joukkoliikenne Föli tarjoaa helppokäyttöistä ja sujuvaa joukkoliikennettä kuuden kunnan alueella: Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa ja Ruskolla. Fölin bussit tunnistaa keltaisesta väristä. Bussiliikenteen lisäksi järjestämme kesäisin vesibussiliikennettä Aurajoelta Ruissaloon ja Hirvensaloon. Föli sopii erinomaisesti sekä työmatkoihin että satunnaisiin seikkailuihin kohti kaupunkia tai luonnonrauhaa.

 

Hinnat

Voit matkustaa joko kertalipulla tai ladata Föli-matkakortille haluamasi määrän rahaa eli arvoa tai esimerkiksi 90 päivän kauden. Kausikortin voimassaoloaika on joustava eli voit ladata kortille itse valitsemasi määrän päiviä (10 - 365).

Kausikortti sopii säännöllisesti matkustavalle, arvokortti säännöllisen epäsäännöllisesti matkustavalle ja tuplakortti sille, joka ei etukäteen tiedä matkustaako paljon vai vähän. Alennuksia matkakorttien hinnoista myönnetään lapsille ja nuorille, opiskelijoille, senioreille ja vammaisille.

Matkakortin voi ostaa palvelupisteistä ja sitä voi ladata palvelu- ja latauspisteissä, Fölikaupassa, lippuautomaateilla ja Föli-sovelluksessa.

HUOM! Voit nykyään maksaa matkasi kaikissa Fölin busseissa helposti pankki- ja luottokortin sekä mobiililaitteen lähimaksulla. Lähimaksamisen ansiosta sinun ei välttämättä enää tarvitse hankkia Fölin matkakorttia. 30 päivän hintakatto takaa, että sinulta veloitetaan 30 päivän matkoistasi maksimissaan 55 euroa, eli 30 päivän kuukausikortin latausmaksun verran. Lue lisää täältä.

Matkustajat pysäkillä
bussikortti, kuvituskuva

Valmiina ensimmäiseen Föli-matkaan?

Selvitä aikataulut

Katso bussireitit ja aikataulut osoitteesta reittiopas.foli.fi tai lataa puhelimeesi Föli-sovellus.

Mene pysäkille

Heilauta kättäsi bussille ja astu kyytiin.

Maksa matka

Näytä korttisi tai mobiililippusi bussin etuosassa olevalle keltaiselle lukijalaitteelle.

Tutustu Fölin reaaliaikapalveluihin

Fölillä on useita palveluita, jotka on luotu helpottamaan matkustamista. Niistä saa tarpeellista lisätietoa niin reittejä kuin aikataulujakin koskien.

Täältä löydät ohjeita Fölin sähköisten palveluiden käyttöön videoiden muodossa.

Tutustu Fölin kuvakommunikaatio-ohjeisiin

Ohjeiden on tarkoitus parantaa saavutettavuutta ja mahdollistaa liikkuminen yhä useammalle. Ohjeita voi käyttää apuna, kun harjoittelee Fölin käyttöä ja ne voivat toimia matkustajan tukena vielä sittenkin, kun Fölin käyttö jo sujuu.

Jäljettömän hyvä valinta

Noin 6 miljoonaa kilometriä ajetaan Fölissä vuosittain dieselbussin sijaan päästöttömällä ja hiljaisella sähköbussilla. CO2-päästöjä tulee säästymään vuosittain 7600 tonnia.

Fölissä on nyt yhteensä 70 sähköbussia. Vuonna 2023 Föliin saadaan edelleen lisää sähköbusseja, sitten sähköllä kulkee jo 83 bussia ja kilometreistä noin puolet on sähköisiä.

 

BYD-linja-auto

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä minun pitää tietää, kun matkustan bussilla ensimmäistä kertaa? Millä alueella Fölin matkakorteilla ja kertalipuilla voi matkustaa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin löydät vastauksen usein kysytyistä kysymyksistä. Jos haluat lisätietoja jostain aiheesta tai et löydä vastausta kysymykseesi, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.