Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Tutustu Fölin reaaliaikapalveluihin

blogi

|

21.5.2021

Föli-sovellus

Fölillä on useita palveluita, jotka on luotu helpottamaan matkustamista. Niistä saa tarpeellista lisätietoa niin reittejä kuin aikataulujakin koskien. Tässä tekstissä esitellään Fölin reittiopas, Föli-sovellus, Bussit kartalla ja Omat pysäkit!

Fölin aikapalvelujen parhaat puolet on koottu kätevästi Reittioppaaseen. Reittioppaasta ja sen ominaisuuksista kirjoitettiin blogipostaus aiemmin ja sen löytää täältä: Vinkkejä Fölin reittioppaan käyttämiseen. (Avautuu uudessa välilehdessä)Täältä (Avautuu uudessa välilehdessä) löydät ohjeita Fölin sähköisten palveluiden käyttöön videoiden muodossa.

Fölin reittioppaasta voit muun muassa hakea nopeimman reitin kahden kohteen välille, etsiä lähimmän Fölin lippuautomaatin sijainnin, tarkistaa Föli-alueen rajat tai katsoa kartalta, missä odottamasi bussi tällä hetkellä on. Sinne voi myös tallentaa suosikkimatkustuskohteita tai -linjoja. Reittioppaan etuihin kuuluu se, että palvelu laskee tarvittavan ajan pysäkille kävelyyn ja bussin vaihtoihin sekä sopivat vaihtopaikat. Sinun ei siis tarvitse käyttää aikaa matkan suunnitteluun. Reittiopasta ja sen tarjoamia reittiehdotuksia on kätevä muokata tarpeitasi vastaavaksi. Jos esimerkiksi reittioppaan oletuskävelynopeus on sinulle liian nopea, voit muuttaa sitä asetuksista, jotta saamasi reittiehdotukset ovat juuri sinulle sopivia. Reittioppaan osoite on reittiopas.foli.fi (Avautuu uudessa välilehdessä)

Föli-sovellus on näppärä matkaseuralainen. Sovelluksesta löydät Fölin reittioppaan sekä tuoreimmat uutiset ja tiedotteet koskien Turun seudun joukkoliikennettä. Sen kautta voit myös ostaa mobiililippuja itsellesi tai kaverillesi, ladata matkakorttisi tai lähettää palautetta meille tai sovelluksen ylläpitoon. Sovelluksesta voi myös ostaa mobiilikausilipun eli 30 vuorokauden kausilipun, joka on tallessa puhelimessasi. Mobiilikausilippu tulee voimaan heti ostohetkestä ja se toimii niin päivä- kuin yöliikenteessäkin. Föli-sovelluksen voi ladata Google Playsta (Avautuu uudessa välilehdessä) ja App Storesta (Avautuu uudessa välilehdessä).

Jos haluat käyttää Fölin reaaliaikapalveluita erillisinä palveluina, on se mahdollista.

Bussit kartalla -palvelu mahdollistaa bussien liikkeiden seuraamisen kartalla. Jokaisessa Fölin liikennettä ajavassa bussissa on GPS-paikannin, joka lähettää reaaliaikaista tietoa sijainnistaan. Sijaintitietojen avulla bussit näkyvät mm. bussit kartalla -palvelussa ja saatujen sijaintitietojen avulla voidaan myös arvioida, milloin bussi tulee olemaan seuraavilla pysäkeillä. Bussit kartalla -palvelussa voit itse valita, mitkä linjat haluat kartalle näkyviin. Palveluun pääsee tästä linkistä: live.foli.fi (Avautuu uudessa välilehdessä)

Omat pysäkit -palvelun kautta voi etsiä tietoa tiettyä pysäkkiä koskien. Tehtyäsi haun, näet valitsemasi pysäkin ohittavien bussien numerot, määränpäät sekä arvioidut ohitusajat. Tämän näkymän voi laittaa esille näytölle esimerkiksi taloyhtiön tai firman aulaan vierailijoiden avuksi. Palvelusta voi myös tulostaa pysäkkikohtaiset aikataulut menemällä pysäkkitulosteet-osioon. Haettuasi haluamasi pysäkin palvelussa, voit tarkistaa kyseisen pysäkin koko aikataulun. Halutessasi voit myös piilottaa sellaisten linjojen aikataulut näkymästä, joita et juuri silloin tarvitse. Omat pysäkit -palvelusta voi myös kurkata, minkä pysäkkien kautta jokin tietty linja kulkee. Haun voi tehdä pysäkit linjoittain -osiossa. Hakuun syötetään linjan numero tai päätepysäkki ja palvelu näyttää bussilinjan pysäkit sekä ajoajat päätöspysäkiltä lähtien. Omat pysäkit -palvelun löytää täältä: omatpysakit.foli.fi/ (Avautuu uudessa välilehdessä)

Fölin aikataulutietoja voi myös selata kolmansien osapuolien palveluista. Fölin aikataulut löytyvät esimerkiksi Google Mapsista ja useista kolmansien osapuolien tekemistä sovelluksista, jotka käyttävät Fölin avointa aikatauludataa vaikkeivat Fölin omia sovelluksia olekaan. Jos olet sovelluskehittäjä tai muuten kiinnostunut Fölin datasta, pääsee avoimeen rajapintaan tutustumaan täällä: data.foli.fi/ (Avautuu uudessa välilehdessä)

Perinteiset PDF-aikataulut ovat edelleen saatavilla. Aikataulut ja reitit -osiosta (Avautuu uudessa välilehdessä) löytyy aikataulut niin linjoittain kuin myös kokonaisena aikataulukirjana. Fyysiset aikataulukirjat ovat saatavilla tuttuun tapaan Fölin palvelu- ja latauspisteistä. Aikataulukirja ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, kerran keväällä ja kerran syksyllä.

Jos tarvitset apua Fölin aikataulupalveluiden kanssa tai jos sinulla kysyttävää niistä, asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiisi mielellään esimerkiksi chatin tai puhelinpalvelun välityksellä. Asiakaspalvelun yhteystiedot löytyvät Föli.fi:n Asiakaspalvelu-osiosta.