Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Föli-sovellus

Lataa sovellus

Voit ostaa lippuja Föli-sovelluksesta. Näytä lippu bussissa samalle lukijalaitteelle, jolle matkaliputkin näytetään – mutta laitteen alapuolelle. Föli-sovelluksen voi ladata Apple- ja Android-puhelimiin sovelluskaupassa. Sovelluksessa voit lippujen ostamisen lisäksi käyttää Fölin reittiopasta ja liikenne-välilehdeltä näet voimassa olevat liikennetiedotteet poikkeusreiteistä ja muista ajankohtaisista uutisista.

Bussissa lippu näytetään lukijalaitteen alapuolelle noin 10 senttimetrin päähän lukijalaitteesta, jolloin laite lukee ja tarkastaa lipun QR-koodin. Aurinkoisella säällä puhelimen näyttöä kannattaa suojata häikäisevältä auringonvalolta esimerkiksi käden avulla. Pidäthän huolen, että puhelimessa riittää virtaa koko matkan ajan. Sovelluksen käyttö vaatii toimivan nettiyhteyden.

""
""

Lippujen voimassaolo

Kaikki liput ovat voimassa koko Föli-alueella. Sovelluksesta ostetun lipun voimassaolo alkaa ostohetkestä. Osta lippu kuitenkin ennen bussiin nousemista.

Sovelluksessa myytävät liput

 • Kertaliput aikuisille ja lapsille (alle 15-vuotiaat)
 • 10 kerran sarjalippu aikuisille ja lapsille. Lippupaketti on voimassa kolme kuukautta. Sarjaliput ole voimassa yötaksan aikaan klo 23–04.
 • Vuorokausiliput (1–7 vuorokautta)
 • Joustava kausilippu aikuisille
 • Sovelluksessa myydään ajoittain myös yhdistelmälippuja, jolloin lippu sisältää sisäänpääsyn tapahtumaan sekä bussilipun.
 • Parhaan hinnan lippu laskee matkustajan puolesta edullisimman hinnan matkustusmäärän mukaan.

Parhaan hinnan lipulla paras hinta

Kuvaavasti nimetty Parhaan hinnan lippu laskee matkustajan puolesta edullisimman hinnan matkustusmäärän mukaan. Sinun ei siis tarvitse etukäteen tietää, miten paljon matkustat – lippu takaa aina edullisimman hinnan. Parhaan hinnan lipun voi ostaa ainoastaan Föli-sovelluksesta.

Parhaan hinnan lippu maksaa aluksi ostaessa kertalipun verran eli 3 euroa, mutta hinta määrittyy osto- ja matkustuskertojen mukaan siten, että matkustaja saa aina edullisimman mahdollisen lipun. Esimerkiksi jos ostat vuorokauden sisällä kolmannen kertalipun (3 x 3 euroa = 9 euroa), parhaan hinnan lippu muuttuu vuorokausilipuksi (8 euroa). Hintakattoja on tällä hetkellä kolme: kertalippu, yhden ja seitsemän vuorokauden lippu.

Jos et matkustakaan niin paljon, että esimerkiksi vuorokausilippu tulisi edullisemmaksi, et häviä mitään. Kertalipun hinta on silti sama kuin normaalina kertalippuna ostettaessa.

 

Näin ostat parhaan hinnan lipun

 • Lataa Föli-sovellus puhelimeesi.
 • Lippu maksaa aluksi ostettaessa 3 euroa (yöaikaan klo 23–04 hinta on 4 euroa).
 • Näytä mobiililipun QR-koodi bussissa lukijalaitteen alapuolelle.
 • Kun ensimmäisen lipun voimassaolo päättyy, osta sovelluksesta uusi parhaan hinnan lippu – jos hintakatto tulee vastaan, hinta on kertalippua edullisempi.
 • Parhaan hinnan lippu laskee edullisemman mahdollisen hinnan (kertalippu 2h, 1 vrk tai 7 vrk). Vaikket matkustaisikaan niin paljon, että vuorokausilippu tulisi edullisemmaksi, et häviä mitään.

Lataa matkakortti

Föli-sovelluksen kautta voi ladata olemassa olevaa, fyysistä matkakorttia. 

Ostettavissa on myös pelkästään puhelimessa oleva, aikuisten kausilippu. 

Ongelmatilanteet

Maksamiseen ja muihin äkillisiin ongelmiin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä palveluntuottajaan sähköpostitse tuki(a)payiq.net. 

Kehitysideoita?