Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Liput ja hinnat

Kertaliput

Yksittäisiin matkoihin, voimassa 2 tuntia busseissa ja vesibusseissa. 

Hinnat: aikuiset 3 €, käteisellä bussista ostettuna 4 €.
Alle 15-vuotiaat lapset 1,50 €, käteisellä bussista ostettuna 2 €.
Yölisä on +1 € lipun normaalihintaan. Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi maksavan matkustajan tai lasta lastenvaunuissa kuljettavan mukana.

Kertalipun voi ostaa lähimaksulla, mobiilisti Föli-sovelluksesta, palvelupisteistä ja lippuautomaateista tai kuljettajalta käteisellä.

Vuorokausiliput

Vuorokausilipulla matkustat 1-7 päivää Fölin liikenteessä.

Vuorokausilipun voi ostaa Föli-sovelluksesta, palvelupisteistä ja Föli-alueen R-kioskeista. Yhden vuorokauden lipun voi lisäksi ostaa kuljettajalta lähimaksulla tai käteisellä sekä Fölin lippuautomaateista.

Matkakortit

Kausikortti sopii säännöllisesti matkustavalle, arvokortti säännöllisen epäsäännöllisesti matkustavalle ja tuplakortti sille, joka ei etukäteen tiedä matkustaako paljon vai vähän.

Matkakortin voi ostaa palvelupisteistä ja sitä voi ladata palvelu- ja latauspisteissä, Fölikaupassa, lippuautomaateilla ja Föli-sovelluksessa.

Tutustu tarkemmin erilaisiin matkakortteihin.

 

Kertaliput (2h)

Aikuinen
  Normaalihinta
  3,00 €
  Yöhinta klo 23-04
  4,00 €
  Käteisellä bussista
  4,00 €
  Käteisellä bussista, yöhinta klo 23-04
  5,00 €

  Kausikortti ja joustava kausikortti

  Aikuinen
   30 päivää
    Aikuinen, 30 päivää
    55,00 €

    Arvokortti (2h)

    Aikuinen
     Normaalihinta
     2,50 €
     Päivähinta klo 9-12.59
     2,50 €
     Yöhinta klo 23-04
     3,50 €

     Vuorokausiliput

     Aikuinen
      1 päivä
       Aikuinen, 1 päivä
       8,00 €

       Tuplakortti

       Aikuinen
        30 päivää
        55,00 €

        Ladattava hinnasto (pdf)

        Muut maksut

        Rollaattorit

        Rollaattoria käyttävät asiakkaat saavat matkustaa maksutta Fölin busseissa ja vesibusseissa maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 12.59.  Perittävä taksa määräytyy kellonajan mukaan eikä bussin aikataulunmukaisen lähtöajan tai arvioitujen pysäkkiaikataulujen mukaan. 

        Pyörätuolit

        Pyörätuolissa matkustavalta henkilöltä ja hänen saattajaltaan ei peritä maksua matkasta. Maksua ei peritä myöskään saattajaan oikeuttavalla vammaisten kortilla matkustavan henkilön saattajasta.

        Varus- ja siviilipalvelusmiehet

        Varus- ja siviilipalvelusmiehet saavat matkustaa lasten kertalipulla esittäessään kuljettajalle varusmieskortin tai siviilipalvelustodistuksen. Kertalippu tulee näyttää lukijalaitteelle joka kerta liikennevälineeseen noustessa. Kertalippujen vaihto-oikeus on kaksi tuntia.

        Polkupyörät ja potkulaudat

        Polkupyörät kuljetetaan kuljettajan harkinnan mukaisesti. Polkupyörästä perittävä rahtimaksu on bussissa 6 €. Rahtimaksun voi maksaa bussissa käteisellä tai lähimaksulla. Rahtimaksussa ei ole vaihto-oikeutta.

        Taittopyörän saa ottaa bussiin maksutta. Kolmipyöräisistä rollaattorin omaisista potkulaudoista ei peritä erikseen maksua. Lyhyet sekä taitettavat potkulaudat kuljetetaan myös maksutta. Pitkät potkulaudat, esim. kickbiket, rinnastetaan polkupyöriin ja niiden kuljettamisesta peritään rahtimaksu.

        Vesibussissa polkupyörä kulkee maksutta. Alukseen otetaan kerrallaan enintään 10 polkupyörää, 1 pyörä/henkilö.

        Lastenrattaat- ja vaunut

        Lasta lastenvaunuissa tai -rattaissa kuljettava saa matkustaa bussissa ja vesibussissa maksutta. 

        Bussiin noustessa tai matkan aikana lapsen ei tarvitse istua vaunuissa vaan lapsi voi istua myös bussin penkillä tai olla esimerkiksi kantoliinassa. Huolehdi tällöin, että lapsi istuu penkillä turvallisesti. Aikuisen on huolehdittava omalta osaltaan lapsesta ja vaunuista matkan ajan. 

        Rahti

        Rahtimaksu peritään, kun asiakas tuo rahdin lähtevän linja-auton kuljettajalle ja maksaa paketin lähimaksulla. Paketti jätetään asiakkaan ilmoittamalle pysäkille. Rahtimaksu on 6 euroa (sis. alv 24 %). Rahtilipuissa ei ole vaihto-oikeutta.

        Matkustajan huolehtimasta rahdista peritään aikuisten kertamaksu eli 3 euroa. Rahtitavaraksi katsotaan kaikki tavara, jota ei voida pitää henkilökohtaisena matkatavarana. Suksien kuljetuksesta ei peritä maksua. Vaarallisten aineiden (palavien nesteiden, kaasupullojen jne.) kuljettaminen matkustajatiloissa on kiellettyä.

        bussikortti, kuvituskuva

        Löydä itsellesi sopivin maksutapa

        Fölikauppa

        Voit ladata matkakortillesi kauden tai arvoa käyttämällä Fölikauppaa.

        Fölikaupassa opiskelija voi tunnistautua opiskelijaksi Haka-kirjautumisen kautta ja työsuhdematkalippua käyttävä saa ladattua korttinsa työnantajan määrittämään alennushintaan.

        Fölikaupan kautta voi myös tarkistaa lähimaksulla tehdyt matkat ja niistä perityt maksut.

        Fölissä käy lähimaksu

        Föli-matkan voi maksaa pankki- ja luottokortin tai mobiililaitteen lähimaksulla.

        Tervetuloa kokemaan maailman helpoin matkustaminen!

        Kertaliput ja vuorokausiliput Föli-sovelluksesta

        Voit ostaa lippuja Föli-sovelluksesta. Näytä lippu bussissa samalle lukijalaitteelle, jolle matkaliputkin näytetään – mutta laitteen alapuolelle. Föli-sovelluksen voi ladata Apple- ja Android-puhelimiin sovelluskaupassa. Sovelluksessa voi lisäksi käyttää reittiopasta ja lukea ajankohtaisia liikennetiedotteita ja muita uutisia.

        Työmatkakortti

        Fölin työmatkakortilla voit vaihtaa oman auton ja aamuruuhkat vaikka unelmaloman suunnitteluun. Työmatkakortti on hyvä vaihtoehto työsuhde-eduksi. 

        Työmatkakortti on henkilökohtainen etu, jolla työntekijä voi ladata Föli-kortilleen kauden tai arvoa.

        Pääsylippu on myös Föli-lippu!

        Yhä useampi tapahtumalippu sisältää joukkoliikennelipun.

        Pääsylippu on Föli-lippu, jolla voi matkustaa busseissa ja vesibusseissa ennen ja jälkeen tapahtuman. Erillistä lippua ei tarvita. Föli-lipun sisältävällä tapahtumalipulla voi matkustaa Fölissä 3 tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen esityksen, yhteensä neljän matkan verran eli molempiin suuntiin voi käyttää tarvittaessa yhden vaihdon.

        Huom!

        Föli-alueella liikkuvia linjoja, joilla Föli-liput eivät käy maksuvälineenä:

        117, 118, 119, 802

        Näillä linjoilla maksetaan matka esimerkiksi Seutu+-kausilipulla.

        Matkan suuntautuessa Föli-alueen ulkopuolelle tulee ostaa erillinen lippu kuljettajalta.

        Lähimaksulla voi matkustaa koko Föli-alueella (Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto ja Rusko), poislukien linjat 413 ja 901-903, joissa ei voi maksaa lähimaksulla.

        Föli-lahjakortti on liikuttava ja ympäristöystävällinen lahjaidea

        Lahjakortin voi ostaa Kauppatorin ja Skanssin Monitoreista sekä Föli-kuntien palvelupisteistä. Lahjakortille voi ladata vapaavalintaisen summan 1-400 euron väliltä.

        ""