Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Fölin ja tapahtumien yhteisliput

Yhä useampi tapahtumalippu sisältää joukkoliikennelipun. Pääsylippu on siis myös Föli-lippu.

Pääsylippu on Föli-lippu, jolla voi matkustaa Fölin busseissa ja vesibusseissa ennen ja jälkeen tapahtuman. Erillistä lippua ei tarvita. Föli-lipun sisältävällä tapahtumalipulla voi matkustaa Fölissä 3 tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen esityksen. Lipulla voi matkustaa yhteensä neljä matkaa eli molempiin suuntiin voi käyttää tarvittaessa yhden vaihdon.

Föli liikennöi Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa ja Ruskolla, ja samat liput ovat voimassa koko alueella.

Turun Kaupunginteatteri

Paraatipaikalla Aurajoen rannalla sijaitseva teatteri on alueen suurin. Se tarjoaa esityksiä Päänäyttämön spektaakkeleista intiimeihin draamoihin ja lastennäytelmistä kokeellisempiin yhteistuotantoihin. Keskiössä ovat vahvat tarinat, joiden käänteisiin mahdollisimman moni voi samaistua. Esityskieli on pääosin suomi ja musikaalit tekstitetään englanniksi.

Turun Kaupunginteatterin teatterilippu on nykyisin monitoimipiletti, jolla kuittaantuu bussimatkojen lisäksi myös narikkamaksu. Unohda siis parkkipaikan metsästys ja anna Fölin tuoda suoraan oven eteen!

Turun Kaupunginteatteri toimii ympärivuotisesti, mutta sen kesäkomedia nähdään Naantalin Emma Teatterissa. Föli-lippu ei sisälly Emma Teatterin tikettiin.

Sijainti: Itäinen Rantakatu 14, Turku

""

Turun filharmoninen orkesteri

Turun filharmonisen orkesterin laajasta konserttivalikoimasta voi nauttia syyskuusta toukokuuhun. Sinfonia- ja viihdekonsertteja järjestetään viikoittain Aninkaistenmäellä sijaitsevassa Turun konserttitalossa. Lisäksi orkesterin pienemmät kamarimusiikkikokoonpanot jalkautuvat säännöllisesti ympäri Turkua konsertoimaan erilaisiin viehättäviin tiloihin. Hyppää Fölin kyytiin ja tule viihtymään musiikin parissa!

Huom. Föli-lippu ei sisälly Turun konserttitalon ulkopuolisten tapahtumajärjestäjien pääsylippuun eikä sarjalippuihin. Sarjaliput on mahdollista käydä vaihtamassa erillisiin lippuihin TFO:n lipunmyynnissä.

Sijainti: Aninkaistenkatu 9, Turku

""

Linnateatteri

Linnateatteri on komediaan, musiikkiteatteriin, sirkukseen ja maistuvaan ruokaan keskittyvä turkulainen teatteri, jossa ei turhia jäpitetä.

Linnateatterissa ruokitaan sekä sielua että ruumista. Ohjelmistosta löytyy viihdyttäviä esityksiä kaikenikäisille katsojille. Lisäksi teatterissa järjestetään konsertteja sekä sirkus- ja stand up-esityksiä. Linnateatterin ravintola on kuuluisa maistuvista annoksistaan, ja Linnateatterin pikkujoulupaketit ovat herkullisuudessaan jo käsite.

Linnateatterin talvikauden näyttämöt löytyvät aivan Turun sydämestä, osoitteesta Humalistonkatu 7.  Kesänäyttämö on Ruissalon Telakalla osoitteessa Hevoskarintie 23.

Teatterilipulla voit matkustaa maksuttomasti ja kätevästi niin Humalistonkadulle kuin Ruissaloonkin.
Lippu käy myös Ruissaloon kulkeviin vesibusseihin, joiden illan aikataulu on sovitettu teatteriesityksen mukaan.

""

Åbo Svenska Teater

Syksystä 2020 lähtien myös Åbo Svenska Teaterin liput ovat Föli-lippuja. Suomen vanhin teatteri on helmi kauppatorin kulmalla. Teatterielämys alkaa jo kun astuu sisään 1800-luvun rakennukseen. Pienellä jättiteatterilla on laaja ohjelmisto isoille ja pienille. 

Sijainti: Eerikinkatu 13, Turku

""

HC TPS

HC TPS:n 2022-2023 kausikortit sisältävät Föli-lipun! Kausikortilla siis ilmainen bussikuljetus Gatorade Centerille ja takaisin runkosarjan kotiottelupäivinä (ei koske harjoitusotteluita). Bussilippu on voimassa 3 tuntia ennen ottelua ja 2 tuntia ottelun jälkeen, oikeuttaa myös vaihtoon.

 

""

Turun musiikkijuhlat

Suomen pitkäaikaisin festivaali Turun musiikkijuhlat tunnetaan laadukkaista elämyksistä ja rohkeista tapahtumakokonaisuuksista. Turun musiikkijuhlien tavoitteena onkin tarjota asiakkailleen joka vuosi entistä kokonaisvaltaisempi ohjelmisto ja upeammat puitteet.

Musiikkijuhlilla nähdään vuosittain kattavasti maailmantähtiä, monipuolisia taitelijoita ja esityksiä tapahtumien luonteisiin sopivilla tapahtumapaikoilla: Turun konserttitalolla, Ruissalon telakalla, kirkoissa, kodeissa, pihoilla ja muilla mielenkiintoisilla areenoilla.

Konserttilippujamme voi käyttää bussilippuna ympärivuotisesti Fölin liikenteessä. Voit siis saapua lipullasi tapahtumiimme Ruissaloon kesäisesti vesibussia käyttäen tai kulkea kätevästi tapahtumiimme Turun keskustaan ja Turun lähialueille ilman parkkihuolia.

Turun musiikkijuhlat, kuvituskuva

Kansanpuiston kesäteatteri

Reijo Taipaleen elämän vaiheista kertova kesäteatterinäytelmä "Satumaan Kuningas" nähdään kesällä Kansanpuiston kesäteatterissa Turun Ruissalossa.

Reijo Taipale oli neljän platina- ja kuudentoista kultalevyn tangokuningas, vaatimaton ja suoraselkäinen suomalainen. "Satumaan kuningas" -laulunäytelmä kertoo tarinan siitä, kuinka maalaistilan pienestä pojasta kasvoi suosittu tanssilavojen kiintotähti, ja on samalla kunnianosoitus tänä vuonna 60 vuotta täyttävälle Reijo Taipaleen levyttämälle "Satumaa"-kappaleelle.

"Satumaan Kuningas" on Juse Venäläisen käsikirjoittama ja Jussi Myllymäen ohjaama nostalginen kesäteatterinäytelmä. Rooleissa kesällä 2023 nähdään tangokuninkaalliset Kari Hirvonen ja Marita TaavitsainenEikka EronenMerja KuismaDiana AnttilaArttu Eronen ja Juse Venäläinen. Koreografian on luonut Merja Kuisma. Musiikista vastaavat Kultaisen harmonikan mestari Jani Helenius ja Onnentähti-orkesteri.

Näytökset kesällä 12.6.-17.8.2023. Perille pääsee Fölin linjalla 8 sekä vesibussilla.

""

Tapahtumajärjestäjä, ota yhteyttä!

Föli-lipun saa liitettyä helposti osaksi Lippupisteen kautta myytäviä tapahtumalippuja. Lipun voi liittää myös esimerkiksi seminaarikutsuun.