Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Tietoa Fölistä

Mikä Föli?

Turun seudun joukkoliikenne Föli tarjoaa helppokäyttöistä ja sujuvaa joukkoliikennettä kuuden kunnan alueella. Föliin kuuluvat Turku, Kaarina, Raisio, Lieto, Naantali ja Rusko.  Föli vastaa alueen joukkoliikenteen järjestämisestä ja sen toimintaedellytysten edistämisestä, suunnittelee aikataulut, lippujen hinnat sekä vastaa joukkoliikenteen markkinoinnista ja matkustajainformaatiosta. Föli hankkii liikennepalvelun kulloinkin kilpailutuksen kautta valitulta liikennöitsijältä. 

 Kun lounaismurteessa sanotaan, että "ollaan mukana", sanotaan "ollaan fölissä".

Tiesitkö, että Fölin vyöhykkeetön tasahinta on ainoa laatuaan Suomessa? Lisäksi kertalippumme vaihtoaika on Suomen pisin: kaksi tuntia.

Fölin aluekartta

Matkaehdot ja selosteet

Turun seudun joukkoliikenne Fölin matkaehtoja sovelletaan Fölin järjestämiin joukkoliikennematkoihin ja -palveluihin. Fölin tuottamia joukkoliikennematkoja ja -palveluja käyttävän asiakkaan vastuulla on perehtyä matkaehtoihin ja toimia niiden mukaisesti.

Vesibussikausi alkaa maanantaina 24.5.

Helpomman matkustamisen puolesta

Me Fölissä kehitämme joukkoliikennettä jatkuvasti, koska haluamme, että matkustaminen on helppoa ja sujuvaa.

Huippuluokan tekniset ratkaisut

Föli toi ensimmäisenä Suomessa lähimaksamisen paikallisliikenteeseen. Samalla Föli liittyi harvalukuiseen kansainvälisten edelläkävijöiden joukkoon EMV-lähimaksuteknologiassa.

Fölissä on käytössä tunnistepohjainen maksaminen, jonka ansiosta esimerkiksi teatterilippuihin voi sisällyttää myös Föli-lipun. GPS-paikantimien ansiosta voit seurata busseja reaaliaikaisesti. Nopean Fölikaupan ansiosta Föli-kortin lataus astuu voimaan viiveettä.

Asiakasystävälliset palvelut

Fölin liput ovat voimassa koko Föli-alueella. Saavutat yhdellä lipulla koko alueen! Kertalipuissa on lisäksi poikkeuksellisen pitkä vaihtoaika, 2 tuntia. Liikennettä on viime vuosina laajennettu myös vesille; Fölin vesibussi liikennöi Aurajoelta Ruissaloon toukokuusta syyskuuhun.

Työmme helpomman ja paremman joukkoliikenteen eteen jatkuu edelleen. Me haluamme olla työssämme maailman huippuja.

""

Ura Fölissä

Töihin Föliin

Föli työllistää noin kaksikymmentä joukkoliikenteen ammattilaista. Avoimet työpaikat ilmoitetaan Kuntarekryssä.

Kuljettajaksi Fölin liikenteeseen

Fölin liikennettä ajaa noin 800 kuljettajaa, jotka työskentelevät liikennöitsijöillä. Kuljettajien avoimia työpaikkoja voikin tiedustella suoraan liikennöitsijöiltä.