Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Tekoja helpomman matkustamisen puolesta

Me Fölissä kehitämme joukkoliikennettä jatkuvasti, koska haluamme, että matkustaminen on helppoa ja sujuvaa.

Bussi sillalla, kuvituskuva

#1 Lähimaksaminen

Minkälainen maailma olisi, jos julkisilla liikkuminen olisi helpompaa ja edullisempaa? Ainakin päästöjä ja ruuhkia olisi vähemmän ja liikenneturvallisuus paranisi. Sinäkin säästäisit. Tällaisiin asioihin tähtäämme, kun kehitämme parempaa julkista liikennettä Turun alueelle.

Yksi tärkeimmistä teoistamme on bussilipun maksamisen helpottaminen. Föli otti käyttöön lähimaksun paikallisliikenteessä ensimmäisenä Suomessa – ja yhtenä ensimmäisistä koko maailmassa.

Voit nyt maksaa matkasi näyttämällä lähimaksullista pankki- tai luottokorttia tai mobiililompakkoa bussin lukijalaitteelle. Järjestelmä laskee automaattisesti edullisimman lipputyypin tekemiesi matkojen perusteella ja veloittaa sen sinulta päivän päätteeksi.

Toivotamme sinulle entistä parempia matkoja – minne ikinä tiesi viekään.

#2 Edullisemmin, pidemmälle, kauemmin

Yksi tapa mitata bussilipun antama hyöty on se, kuinka pitkälle pääset matkustamaan yhden lipun hinnalla.

Fölin kertalipussa on poikkeuksellisen pitkä 2 tunnin vaihtoaika ja vyöhykkeetön tasahinta on ainoa laatuaan Suomessa. Kuljitpa sitten Turkuun, Kaarinaan, Raisioon, Naantaliin, Lietoon tai Ruskolle – pääset vaikka koko Föli-alueen päästä päähän yhteen ja samaan hintaan. Se on harvinaista herkkua se.

Entä tiesitkö, että Föli-työmatkakortilla työnantaja voi kannustaa työntekijöitään joukkoliikenteen käyttöön? Sen avulla työntekijä voi saada kausikortin käyttöönsä edullisesti; työntekijälle Föli-työmatkakortti on veroton etu 3400 euroon saakka.

Fölin kyydillä pääset edullisemmin ja pidemmälle. 

#3 Lähimatkailu

Toisaalta Turku on myös rauhoittavaa metsää, aava meri ja kaunis saaristo. Föli helpottaa lähimatkailua Turun seudulla ja auttaa sinua saamaan uusia, virkistäviä näkökulmia kaupunkiin. 

Talvisin viemme sinut mielellämme Turun seudun parhaiden hiihtopaikkojen äärelle tai kuljetamme avantouinnille ystävien kanssa. Kesäisin Fölin vesibussit kulkevat Ruissaloon ja bussilla pääsee Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon.

Syksyisin voit kulkea Fölin kyydissä vaikka omiin salaisiin sienestys- tai marjastuspaikkoihisi. Me lupaamme, että emme hiisku niistä eteenpäin.

Anna meidän tuoda koko Turun seutu saatavillesi.

Vesibussi m/s Ruissalo

#4 Maailman parhaat matkustajat

Mikään joukkoliikenne maailmassa ei toimisi ilman matkustajia. Siitä syystä meille on tärkeää, että Fölin kyytiin ovat tervetulleita aivan kaikki.

Yhdessä me luomme edellytykset bussien kulkemiselle sekä teemme niiden tunnelman. Kun otamme toiset huomioon, matkustaminen on aina miellyttävää ja Fölin bussit pysyvät paikkoina, joissa tapahtuu kivoja kohtaamisia.

Matkustajilta saamamme palaute ja kehitysideat auttavat meitä palvelemaan teitä yhä paremmin. Föli mittaa asiakastyytyväisyyttä säännöllisesti kolmesti vuodessa. Asiakkaistamme 90% on tyytyväisiä Föliin.

Föli voitti vuoden 2020 BEST-tutkimuksen, jossa vertaillaan joukkoliikenteen laatua eurooppalaisissa kaupungeissa. Taakse jäivät mm. Tukholma, Oslo, Kööpenhamina, Geneve ja Rotterdam. Föli-alueen asukkaista 84 % oli tyytyväisiä joukkoliikenteeseen. Erityisen tyytyväisiä oltiin turvallisuuteen, aikataulujen luotettavuuteen ja matkustusmukavuuteen.

Meillä Fölillä on maailman parhaat matkustajat.

Matkustajat pysäkillä
bussikortti, kuvituskuva

#5 Tekniset ratkaisut

Me Fölissä myönnämme tykkäävämme tekniikasta, sillä se auttaa meitä palvelemaan matkustajiamme yhä paremmin.

Siksi otimme käyttöön lähimaksun paikallisliikenteessä ensimmäisinä Suomessa – ja yhtenä ensimmäisistä koko maailmassa. Olemme panostaneet huippunopeaan matkakortin nettilataukseen, jonka ansiosta Föli-korttisi lataus astuu voimaan viiveettä.

Bussien GPS-paikantimien ansiosta voit seurata reaaliajassa jokaista liikenteessä olevaa Fölin ajoneuvoa reittioppaasta. Pysäkkinäyttömme antavat ajantasaista tietoa saapuvista busseista nopealla silmäyksellä.

Föli on myös edelläkävijä tunnistepohjaisessa maksamisessa. Sinulle tämä näkyy esimerkiksi siten, että Turun Kaupunginteatterin, Linnateatterin, TFO:n, Turun musiikkijuhlien ja Åbo Svenska Teaterin pääsyliput sisältävät myös bussilipun.

Näppärää, eikö?

Työmme helpomman ja paremman joukkoliikenteen eteen jatkuu edelleen. Me haluamme olla työssämme maailman huippuja.