Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Hej och välkommen!

Åboregionens kollektivtrafik Föli erbjuder lättanvänd och smidig kollektivtrafik i sex kommuner: Åbo, S:t Karins, Reso, Lundo, Nådendal och Rusko. Du känner igen Fölis bussar på den gula färgen. Förutom busstrafik ordnar vi sommartid vattenbusstrafik från Aura å till Runsala och Hirvensalo. Föli passar utmärkt både för arbetsresor och slumpmässiga äventyr in till staden eller ut i naturfreden.

 

Priser

Du kan resa antingen med en enkelbiljett eller ladda Föli-resekortet med önskad mängd pengar, det vill säga värde, eller till exempel en 90 dagars period. Periodkortet har en flexibel giltighetstid, du kan alltså ladda ditt kort med ett antal dagar du själv valt (10–365).

Periodkortet lämpar sig för dem som reser regelbundet, värdekortet för dem som  reser ofta men oregelbundet och dubbelkortet för dem som inte i förväg vet om de reser mycket eller lite. Rabatt på resekortens priser beviljas åt barn och unga, studeranden, seniorer och personer med funktionsnedsättningar.

Resekortet kan köpas på serviceställena och laddas på service- och landningsställena, i Fölibutiken, vid biljettautomater och i Föli-appen.

Matkustajat pysäkillä
bussikortti, kuvituskuva

Är du redo för din första resa med Föli?

Ta reda på tidtabellerna

Se bussrutterna och tidtabellerna på adressen reittiopas.foli.fi eller ladda ner Föli-appen på din telefon.

Gå till hållplatsen

Vinka till bussen och hoppa in.

Betala för resan med

  • Kontaktlös betalning
  • Föli-kort som kan köpas från Fölis serviceställen
  • Mynt
  • I Föli-appen

Visa ditt kort eller din mobilbiljett till den gula kortläsaren som finns framme i bussen.

Bekanta dig med Fölis realtidstjänster

Föli har många tjänster som är utformade för att underlätta resandet. De ger dig nödvändig tilläggsinformation om både rutter och tidtabeller.

Bildkommunikationsanvisningar för användning av Föli

Syftet med anvisningarna är att förbättra tillgängligheten och göra det möjligt för allt fler att röra sig. Anvisningarna kan användas som hjälp när man övar på att använda Föli och de kan fungera som stöd för resenären även när användningen av Föli redan går bra.

Ett klimatvänligt val

Föli kör årligen 6 miljoner kilometer med utsläppsfria och tysta elbussar istället för med dieselbussar. CO2-utsläppen kommer att minska med 7600 ton årligen.

Föli har nu sammanlagt 70 elbussar. År 2023 får Föli ännu fler elbussar, därefter går redan 83 bussar med el och cirka hälften av kilometrarna är elektriska.

 

BYD-linja-auto

Vanliga frågor

Vad behöver jag veta, när jag åker med buss för första gången? I vilket område kan man resa med Fölis resekort och enkelbiljetter? Du hittar svar på dessa och på andra frågor under Vanliga frågor. Om du vill ha mer information om något ämne eller om du inte hittar svar på din fråga, var i kontakt med vår kundtjänst.