Gå till innhållet
Åbo regiontrafik
""

Biljetter och priser

Enkelbiljetter

För enskilda resor, gäller två timmar i bussar och vattenbussar. 

Pris: Vuxna 3 € och köpt kontant från bussen 4 €. Barn under 15 år 1,50 € och kontant från bussen 2 €. 
Nattavgiften är +1 € till det normala biljettpriset. Barn under 7 år reser gratis med en betalande passagerare eller med en passagerare med barn och barnvagn.

Enkelbiljetten kan köpas med kontaktlös betalning, mobilt i Föli-applikationen, på serviceställena och i biljettautomaterna och kontant från bussen . 

Dygnsbiljetter

Med en dygnsbiljett reser du 1-7 dagar i Fölis trafik.

Dygnsbiljetten kan köpas i Föli-applikationen, på serviceställena och R-kiosker. En dygnsbiljett för ett dygn kan köpas av föraren och i biljettautomaterna.

Resekort

Periodkortet lämpar sig för dem som reser regelbundet, värdekortet för dem som reser regelbundet oregelbundet och dubbelkortet för dem som inte i förväg vet om de reser mycket eller lite.

Resekort kan köpas vid Fölis serviceställen och de kan laddas på service- och laddningsställena och i Fölibutiken.

Läs mer om olika resekort.

 

Enkelbiljetter (2t)

Vuxen
  Normalpris
  3,00 €
  Nattpris kl. 23-04
  4,00 €
  Cash payment on the bus
  4,00 €
  Cash payment on the bus, night price 23-04
  5,00 €

  Periodkort och flexibelt periodkort

  Vuxen
   30 dagar
    Vuxen, 30 dagar
    55,00 €

    Värdekort (2t)

    Vuxen
     Normalpris
     2,50 €
     Dagpris mån-fre kl. 9-12.59
     2,50 €
     Nattpris kl. 23-04
     3,50 €

     Dygnsbiljetter

     Vuxen
      1 day SV
       Vuxen, 1 day SV
       8,00 €

       Dubbelkort

       Vuxen
        30 dgr
        55,00 €

        Priser (pdf)

        Övriga avgifter

        Rollatorer

        Kunder som använder rollator får resa kostnadsfritt på Fölis bussar och vattenbussar från måndag till fredag kl. 9.00–12.59. Det är inte möjligt att ens under dagtid garantera plats på bussen. Bussbiljettens pris fastställs enligt klockslag och inte enligt bussens planerade avgångstid eller hållplatsernas uppskattade tidtabeller. Om bussen är försenad och anländer till hållplatsen först efter att den avgiftsfria restiden har löpt ut måste resan därför betalas normalt.

        Rullstolar

        Rullstolsbundna personer och deras följeslagare debiteras inte för resan. Ingen avgift debiteras heller av en följeslagare till en person som reser med invalidkort.

        Värnpliktiga

        Värnpliktiga får resa med en enkelbiljettför barn då de visar upp sitt beväringskort eller intyg över civiltjänstgöring för chauffören. Enkelbiljetten ska visas upp för läsaren vid varje påstigning. Enkelbiljetens omstigningsrätt är två timmar.

        Cyklar

        Transport av cyklar sker enligt förarens beslut. Fraktavgiften för en cykel är 6 €. Fraktavgiften kan betalas på bussen kontant eller genom kontaktlös betalning. 

        Hopfällbara cyklar får transporteras utan avgift om de är hopfällda. För rollatorliknande sparkbräden med tre hjul uppbärs ingen separat avgift. Även korta sparkbräden får transporteras utan avgift. Långa sparkbräden, t.ex. kickbikes, jämställs med cyklar och en fraktavgift uppbärs för transporten.

        Barnvagnar

        En person med ett barn i barnvagn får resa gratis med buss. Bredvid mittdörren finns plats för barnvagnar, sittvagnar och rullstolar; korridoren får dock inte blockeras.

        Barnet behöver inte sitta i sin vagn när man stiger på bussen eller under resan, utan kan också sitta på ett bussäte eller till exempel vara i en bärsjal. Se då till att barnet sitter säkert på bussätet. Den vuxna ska för egen del ta hand om barnet och vagnen under resan.

        Fraktavgift

        Fraktavgift uppbärs då kunden levererar ett paket till den avgående bussens chaufför  och betalar kontaktlös betalning. Paketet avlämnas vid av kunden angiven hållplats.

        En engångsavgift på 3 euro tas ut för frakt som sköts av passageraren.

        bussikortti, kuvituskuva

        Hitta den bästa betalningsmetoden för dig

        Fölibutiken

        Med Fölibutiken kan du ladda ditt resekort med dagar eller värde.

        I Fölibutiken kan studerande identifiera sig med Haka-inloggning och personer som använder personalbiljetter kan ladda sina kort till rabatterat pris enligt vad arbetsgivaren har fastställt.

        Via Fölibutiken kan man också kontrollera resor gjorda med kontaktlös betalning och avgifterna som debiterats för dem.

        Kontaktlös betalning

        Man kan betala resan med bank- eller kreditkort. 

        Välkommen att uppleva världens enklaste sätt att resa!

        Enkelbiljetter och dygnsbiljetter i Föli-applikationen

        Du kan köpa biljetter i Föli-applikationen. Läs av biljetten i bussen med samma kortavläsare som man använder för resekort – men använd kortavläsarens undersida. Föli-applikationen kan laddas ner till Apple- och Android-telefoner i appbutiken. I appen kan man dessutom använda reseplaneraren och läsa aktuella trafikmeddelanden och andra nyheter.

        Arbetsresekort

        Med Fölis arbetsresekort kan du byta ut bilen och morgonrusningarna till exempel till att planera en drömsemester. Arbetsresekortet är ett bra alternativ till en anställningsförmån. 

        Arbetsresekortet är en personlig förmån med vilken arbetstagaren kan ladda ner en period eller ett värde på sitt Föli-kort.

        Arbetsresekortet är ett bra sätt för arbetsgivaren att genomföra en miljövänlig företagsstrategi och det uppmuntrar arbetstagarna att använda kollektivtrafiken. 

        Inträdesbiljetten är också en Föli-biljett!

        Allt fler evenemangsbiljetter inkluderar en kollektivtrafikbiljett.

        Inträdesbiljetten är en Föli-biljett som kan användas på bussar och vattenbussar innan och efter evenemanget. Ingen separat biljett behövs. Med en evenemangsbiljett som innehåller en Föli-biljett kan man resa med Föli tre timmar innan och två timmar efter föreställningen, sammanlagt fyra resor. Vid behov kan man alltså göra en omstigning i båda riktningarna.

        Obs!

        Linjer  där Föli-biljetter inte är giltiga:

        117, 118, 119, 802

        På dessa busslinjer kan du betala resan med exempelvis Seutu + periodbiljett.

        När resan går utanför Föli-området ska man köpa en separat biljett av föraren.

        Föli-presentkortet är en praktisk och miljövänlig gåvoidé!

        Föli säljer presentkort vid Monitori samservice, kontoret vid salutorget och vid Skansens Monitori samservice, samt vid kommunens serviceställen. Man kan ladda ett valfritt belopp mellan 1 och 400 euro på presentkortet.

        ""