Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Föli-cyklar

Du får nu tillgång till Föli-cyklarna antingen med en månadsavgift, en engångsavgift eller på köpet med Föli-periodkortet.

Fölis stadscykelsystem läggs ner 30.9.2021. 

Föli-fillari, kuvituskuva

Fölläripriserna

  • 6 €/mån – fortlöpande beställning, som du kan avbryta när som helst
    Månatliga användarrätter (6€/mån) som ännu är giltiga är i kraft t.o.m. den pågående faktureringsperiodens slut. Det är också möjligt att köpa en användarrätt som är giltig fr.o.m. dagen för köpet fram till slutet av september 2021. Priset för den sista månaden är 6 euro, i det ingår obegränsat antal max. 30-minuters cykelfärder utan extra kostnad. Ifall du vill köpa en användarrätt för den sista månaden så sker det i din egen profil (linkkI) trots att du tidigare skulle ha haft en fortlöpande användarrätt. Engångsavgifterna fungerar som normalt t.o.m. sista september. 

  • Engångsavgift 2 € – innehåller 30 minuters användningsrätt
     
  • Rätten att använda Föli-cyklarna ingår avgiftsfritt i de flesta av Fölis periodkort. Du kan ta Föli-cyklarna i bruk med Fölis periodkort när du registrerar dig som Föli-cykelanvändare och kopplar ditt Föli-kort till din egen profil. De nya användningsrättigheterna vid månadsavgift och engångsavgift ersätter de tidigare användningsrättigheterna på en dag, en månad och ett år för Föli-cyklarna. Reformen påverkar inte befintliga användningsrättigheter. Om din användningsrätt alltså är i kraft i ett år, kan du välja en ny användningsrätt när den gamla går ut.

 

föllärit kuvituskuva

En månads användningsrätt – 6 €/mån

En månads användningsrätt kostar 6 euro och är i kraft i 30 dygn från och med den första betalningen. Under månaden kan du använda Föli-cyklarna utan begränsningar för högst 30 minuters resor utan tilläggsavgift. Om du använder cykeln i över 30 minuter, debiteras du enligt priserna för tilläggstid.

Månatliga användarrätter (6€/mån) som ännu är giltiga är i kraft t.o.m. den pågående faktureringsperiodens slut. Det är också möjligt att köpa en användarrätt som är giltig fr.o.m. dagen för köpet fram till slutet av september 2021. Priset för den sista månaden är 6 euro, i det ingår obegränsat antal max. 30-minuters cykelfärder utan extra kostnad. Ifall du vill köpa en användarrätt för den sista månaden så sker det i din egen profil (linkkI) trots att du tidigare skulle ha haft en fortlöpande användarrätt. Engångsavgifterna fungerar som normalt t.o.m. sista september. 

Beställningen är fortlöpande, dvs. månadsavgiften debiteras automatiskt utan att du behöver förnya den varje gång. Användningsrätten debiteras betalkortet som du registrerat i din användarprofil alltid när föregående faktureringsperiod upphör. Om du vill kan du avbryta beställningen när som helst i din egen profil. Efter att du avbrutit beställningen kan du använda Föli-cyklarna fram till upphörande av den aktuella faktureringsperioden.

 

 

Engångsavgift 2 €

Engångsavgiften för Föli-cyklarna är 2 euro. Summan debiteras från betalkortet som du registrerat i din användarprofil alltid när du använder Föli-cyklarna. Med en engångsavgift på 2 euro kan du åka Föli-cykel i 30 minuter. För resor som överskrider 30 minuter debiteras användaren enligt priserna för tilläggstid.

Prissättning på tilläggstid

Cyklarna är menade speciellt för korta resor och cykelns avgiftsfria användningstid är begränsad till en halvtimme för att försäkra att stadscyklar finns tillgängliga. När resan överskrider 30 minuter, debiteras användaren för varje påbörjad extra timme enligt bilden. Den längsta användningstiden per gång är fem timmar.

Den längsta användningstiden per gång är fem timmar (30 min + 4,5 h för tillägssavgift). Om tiden överskrids, debiteras en förseningsavgift på 80€.

lisäajan hinnoittelu
""

Så använder du Föli-cyklarna

1. Registrera dig

Användning av en Föli-cykel kräver registrering. Du kan också registrera dig som användare med dina Fölibutkenkoder. För registrering behöver du ett betalkort och ditt telefonnummer. I samband med registreringen skapar du en egen PIN-kod för att låsa upp cykeln. Då du registrerat dig kan du välja vilken användningsrätt du vill köpa. I fortsättningen kan du använda cykeln allra enklast geneom att registrera ditt Föli-kort i samband med din profil.

2. Ta i bruk

Tryck på OK på skärmen på cykelns pakethållare. Håll Föli-kortet mot kortläsaren tills låset öppnas.

Ibruktagande utan Föli-kort:

Mata in ditt telefonnummer och tryck på OK på skärmen på cykelns pakethållare. Mata sedan in din PIN-kod och tryck på OK. Låset öppnas och du kan använda cykeln. Ifall du tryckt fel kan du radera med P-knappen.

Lägg ena ändan av vajerlåset i hållaren vid styrstången och justera sadelns höjd.

3. Cykla

Alla användningsrättigheter till Föli-cyklarna innehåller ett obegränsat antal cykelfärder utan tilläggsavgift så länge som resorna inte överskrider 30 minuter per gång. Om du använder cykeln i mer än 30 minuter per gång, debiteras ditt betalkort på en tilläggsavgift enligt användning.

Du kan tillfälligt parkera cykeln genom att låsa den i ett fast föremål och trycka på P. Du kan fortsätta cykelfärden genom att trycka på OK och placera Föli-kortet mot kortläsaren ELLER mata in din PIN-kod och trycka på OK. Obs! Tillfällig parkering förbrukar användningstid.

Föli-cyklarnas stationer

Det finns sammanlagt 41 Föli-cykelstationer, varav 39 är fasta och 2 mobila POP-UP-stationer. Alla stationer finns i Fölis reseplanerare.

POP-UP-stationerna är vanliga stadscykelstationer, men är bara en kort tid på samma plats. Med hjälp av POP-UP-stationerna kan man testa framtida stationsplatser och fylla på nätverket t.ex. under evenemang. Önskemål om placeringen för POP-UP stationer kan du lämna in via feedbacktjänsten.

Pop-up 1: Runsala Folkpark, Kansanpuistontie 76 
Pop-up 2: Saro udde, Saarontie 58

Föllärien asemapaikat kartalla neliö

Dessa tjänster kan underlätta användningen av stadscykel:

I samarbete med

Viking Linen logo