Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Hur hyr jag en fölläri-cykel?

Fölläri-cykeln hyrs via applikationen Donkey Republic.

Här är anvisningar för den första hyrningen:
1. Installera Donkey Republic-applikationen till din telefon och registrera dig. Applikationen finns i App store och Play-butiken.
2. Gå till "profil" och lägg till din betalningsinformation. Därefter kan du välja ett medlemskap (Fölis säsongskort, säsong eller månadsbetalning), eller öppna kartan där du kan betala med engångsbetalning.
3. Öppna applikationen och hitta en lämplig plats där cykeln ska sökas och tryck på knappen Fortsätt.
4. Om detta är din första hyrning måste du i detta skede lägga in dina egna användaruppgifter, bl.a. telefonnummer samt betalkortsuppgifter. Framför telefonnumret ska landskoden anges. Finlands landskod är +358. Systemet skickar en bekräftelsekod för telefonnumret till dig.
5. På skärmen visas ett sammandrag av hyran för cyklarna. Genom att rulla bilden i sidled får du fram hela prislistan.
6. För att fortsätta, tryck på knappen Hyr. Se till att telefonens bluetooth-anslutning är påslagen
7. Om du redan har användaruppgifter inlagda i applikationen men inte är inloggad, logga in nu.
8. Om du hyr fler än en cykel lägger du i detta skede till cykelsällskapets e-postadresser i applikationen så att de kan öppna och låsa sina cyklar med sina egna mobiltelefoner.
9. Godkänn användarvillkoren och lägg till en eventuell stöldförsäkring.
10. Lokalisera cykeln från hållplatsen och tryck på knappen Öppna lås i applikationen.
11. Hoppa upp på cykeln och njut!

Notera! Om du har ett Föl säsongskort med en säsong på minst 30 dagar inläst kan du använda föllars utan separat avgift för en timme åt gången. Kom ihåg att lägga till dina betalkortsuppgifter även i ansökan, för först efter detta kan du lägga till säsongskort genom att välja Föli säsongskort i avsnittet "Gå med som medlem", ange resekortsnummer och ditt födelsedatum. Detta kan göras genom att välja Föli säsongskort som medlemskap, ange resekortsnummer och ditt födelsedatum i ansökan. Systemet kontrollerar att du har rätt att använda cyklarna och efter det kan du hyra cykeln. Tyvärr inkluderar det mobila säsongskortet, Seutu+ eller dubbelkortet inte användningen av fölläri-cyklar.

Ovannämnda instruktioner i visuell form