Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Fölis och evenemangens gemensamma biljetter

Allt fler evenemangsbiljetter inkluderar en kollektivtrafikbiljett. Inträdesbiljetten är på så sätt också en Föli-biljett.

Inträdesbiljetten är en Föli-biljett som kan användas på Fölis bussar och vattenbussar innan och efter evenemanget. Ingen separat biljett behövs. Med en evenemangsbiljett som innehåller en Föli-biljett kan du resa med Föli tre timmar innan och två timmar efter föreställningen. Du kan resa sammanlagt fyra resor med biljetten så vid behov kan du byta linje en gång i båda riktningarna.

Föli trafikerar i Åbo, S:t Karins, Reso, Lundo, Nådendal och Rusko och samma biljetter gäller i hela området.

Åbo Stadsteater

Åbo Stadsteater, som finns vid Aura ås strand, vill hålla tröskeln så låg som möjligt och vara säkra att det är lätt att ta sig dit. Därför började teatern i september 2018 med ett nytt slags samarbetsexperiment med Föli. Sedan dess har föreställningsbiljetten också innehållit en Föli-biljett. Experimentet har fått ett gott mottagande och samarbetet fortsätter.

Åbo Stadsteaters teaterbiljett är numera en riktig mångaktivitetsbiljett, eftersom biljetten innehåller förutom bussresor dessutom även garderobsavgift. Glöm jakten på parkering och låt Föli föra dig rakt till dörren!

Plats: Östra Strandgatan 14, Åbo

""

Åbo filharmoniska orkester

Man kan njuta av Åbo filharmoniska orkesters omfattande konsertutbud från september till maj. Symfoni- och underhållningskonserter ordnas varje vecka i Åbo konserthus vid Aningaisbacken. Dessutom fortsätter orkesterns mindre kammarmusiksammansättningar regelbundet att framträda runtom i Åbo vid olika attraktiva lokaler. Hoppa på Föli och kom och njut av musiken!

Obs! Föli-biljetten ingår inte i inträdesbiljetterna eller seriebiljetterna för evenemang som arrangeras av andra arrangörer än Åbo konserthus. Seriebiljetter kan bytas ut mot separata biljetter vid Åbo Filharmoniska Orkesters biljettförsäljning.

Plats: Aningaisgatan 9, Åbo

""

Slottsteatern

Slottsteatern är en Åbobaserad teater med inriktning på komedi, musikteater, cirkus och utsökt mat, där det inte blir några tråkiga stunder.

På Slottsteatern matar man både själ och kropp. I programmet finns underhållande föreställningar för åskådare i alla åldrar. Dessutom arrangerar teatern konserter, cirkus- och stand up-föreställningar. Slottsteaterns restaurang är känd för sina läckra rätter, och Slottsteaterns delikata lillajulspaket är redan ett koncept.

Slottsteaterns scener under vintersäsongen finns i hjärtat av Åbo, på adressen Humlegårdsgatan 7.  Sommarscenen finns på Runsala Varv på adressen Hevoskarintie 23.
Med teaterbiljetten kan du resa gratis till såväl Humlegårdsgatan som till Runsala.
Biljetten kan också användas i vattenbussen som går till Runsala, vars kvällsschema har anpassats enligt teaterföreställningen.

""

Åbo Svenska Teater

Från och med hösten 2020 är även Åbo Svenska Teaters biljetter Föli-biljetter. Finlands äldsta teater är en pärla i hörnet av Salutorget. Teaterupplevelsen börjar redan när man stiger in i 1800-talsbyggnaden. Den lilla jätteteatern har ett brett program för både stora och små. 

Plats: Eriksgatan 13, Åbo

""

HC TPS

HC TPS 2022-2023 säsongskort innehåller en Föli-biljett! Med säsongskortet får man alltså gratis busstransport till Gatorade Center och tillbaka på grundseriens hemmamatchdagar (gäller inte träningsmatcher). Bussbiljetten är giltig tre timmar före matchen och två timmar efter matchen, och berättigar också till byte.

 

""

Åbo musikfestspel

Finlands mest långvariga festival Åbo musikfestspel är känd för högklassiga upplevelser och djärva evenemangshelheter. Målet med Åbo musikfestspel är att erbjuda gästerna ett ännu bredare program och en ännu mer enastående inramning för varje år.

Festspelen presenterar årligen en uppsjö av världsstjärnor, mångskiftande konstnärer och föreställningar på platser som passar evenemangens karaktär: Åbo konserthus, Runsala varv, kyrkor, hem, gårdsplaner och andra intressanta arenor.

Konsertbiljetterna kan användas som bussbiljett året om i Fölis trafik. Du kan alltså komma till våra evenemang i Runsala med en somrig vattenbuss eller promenera till våra evenemang i Åbo centrum och stadens närområden utan att behöva bekymra dig om parkering.

Turun musiikkijuhlat, kuvituskuva

Evenemangsarrangör, ta kontakt!

Föli-biljetten kan enkelt bifogas till de evenemangsbiljetter som säljs via Lippupiste. Biljetten kan även bifogas till exempelvis seminarieinbjudningar.