Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Lasten ja nuorten alennukset

Alennus myönnetään alle 15-vuotiaille lapsille ja 15-19 -vuotiaille nuorille, jotka asuvat tai joiden kotikunta on Föli-alueella.

""

Lapset

Korttivaihtoehdot ovat arvo- ja kausikortti. Lapsen kortti päivittyy automaattisesti nuorisokortiksi kortinhaltijan täyttäessä 15 vuotta. Alle 7-vuotiaat matkustavat ilmaiseksi maksavan matkustajan tai lasta lastenvaunuissa kuljettavan mukana.

Nuoret

Korttivaihtoehdot ovat arvo-, kausi- ja tuplakortti. Nuorison arvo- tai kausikortti päivittyy automaattisesti aikuisten kortiksi kortinhaltijan täyttäessä 20 vuotta. Sen sijaan tuplakortin toiminta lakkaa, kun nuori on täyttänyt 20 vuotta. Kortti latauksineen on jälleen käytettävissä, kun se on käyty palvelupisteessä päivittämässä aikuisten tai opiskelijoiden kortiksi.

Koulumatkatukikortti

Lukiossa ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva voi hakea koulumatkatukea päivittäisten koulumatkojensa kustannuksiin. 

  • Föli-alueella eli Turussa, Kaarinassa, Liedossa, Raisiossa, Ruskolla ja Naantalissa koulumatkat ovat maksuttomat maksuttomaan koulutukseen oikeutetuilla opiskelijoilla, jos koulumatka on yhteen suuntaan yli 7 kilometriä. Koulumatkatukikortin hinta 0 € / 30 päivää.
  • Jos ei ole oikeutettu maksuttomaan koulutukseen, koulumatkatukea voi saada, jos koulumatka on yhteen suuntaan vähintään 10 kilometriä. Koulumatkatukikortin hinta 28 € / 30 päivää.
  • Koulumatkatukea voi saada, jos opiskelija kulkee tukeen oikeuttavan koulumatkan vähintään 10 päivänä kalenterikuukaudessa.

Koululaiskortti

Koululaiskortin koulumatkoja varten myöntää peruskoululaisen kotikunta tietyin ehdoin.

Kortti luovutetaan henkilötunnusta vastaan palvelupisteestä.

Jos oppilaan koulukuljetusoikeus säilyy seuraavana lukuvuonna, uutta hakemusta ei tarvita vaan kortti päivitetään automaattisesti.

Lastenvaunuilla liikenteessä

Lasta lastenvaunuissa kuljettava saa matkustaa Turun seudun joukkoliikenteessä maksutta. Keskioven läheisyydessä on tilaa lastenvaunuille, -rattaille ja pyörätuoleille; käytävää ei kuitenkaan saa tukkia.

Bussiin noustessa tai matkan aikana lapsen ei tarvitse istua vaunuissa. Huolehdi tällöin, että lapsi istuu penkillä turvallisesti. Poistukaa autosta yhdessä tai anna lapsen poistua ensin. Kuljettaja ei välttämättä huomaa peileistä yksin autoon jäänyttä lasta.

""