Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Hur återlämnar jag en fölläri-cykel?

Fölläri-cykeln återlämnas med Donkey Republics applikation. För att se återlämningspunkterna för fölläri-cyklar, tryck på knappen Visa återlämningsplatser uppe till vänster.

Obs! Återlämningsplatserna är inte alltid exakt de samma som uthyrningsplatserna.

Så här återlämnar du fölläri-cykeln:

1. Öppna applikationen och tryck på knappen Återlämna. Applikationen styr dig till närmaste hållplats. Du kan också själv välja önskad hållplats.
2. Applikationen använder GPS-positionering i din telefon och identifierar när du befinner dig i återlämningsområdet och knappen Avsluta hyrning blir grön. Tryck på den aktuella knappen och tryck fast cykelns lås med handen när applikationen ber dig stänga låset.
Om du inte har tillgång till internet när du återlämnar cykeln, lås ändå cykeln på hållplatsen. Tryck på knappen Avsluta hyrningen så fort du igen har tillgång till internet.

Så här återlämnar du fölläri-cykeln på distans om du glömde att avsluta din hyrning tidigare:
1. Tryck på knappen Tillbaka. Välj Avsluta hyrning och bekräfta ditt val med Fortsätt.
2. Applikationen frågar dig var cykeln har lämnats. Markera cykelns läge på kartan genom att flytta kartvyn i rätt position. Tryck på knappen Sänd position.
Därefter har du två alternativa situationer framför dig. Det beror på om du lämnade cykeln på stationsområdet eller någon annanstans.

Första alternativet: Cykelparkering på stationsområdet
1. När du har skickat cykelns position försöker applikationen kontakta cykeln men misslyckas då du inte längre är i närheten av cykeln. Efter ett misslyckat försök måste du trycka på alternativet Försök på nytt.
2. Applikationen erbjuder möjlighet att avbryta hyrningen utan förbindelse till låset med alternativet Avbryt ändå.

Andra alternativet: Återlämning av cykeln någon annanstans än på stationsområdet
1. En del av tjänsten är användarens ansvar att återlämna en hyrd cykel till stationsområdet. Om cykeln lämnas utanför området måste vår personal leta efter den försvunna cykeln. Detta medför en extra kostnad på minst 5€ för hyrestagaren, beroende på cykelns avstånd till en ledig station. Om du vill lämna din cykel, tryck ändå på alternativet Avbryt.
2. Applikationen försöker få kontakt med cykeln, men misslyckas. Välj Försök igen.
3. Därefter erbjuder applikationen möjligheten att avbryta hyrningen utan förbindelse till låset. Tryck på Avbryt ändå.

Vi rekommenderar att man alltid, när det är möjligt, använder cykelställ och kedjan som sitter fast på cykeln. När cykellåset är öppet är kedjan tillgänglig. När du vill använda kedjelåset, placera kedjelåsets ände i det tillhörande hålet innan du trycker fast låset och låser cykeln med applikationen.

""