Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Vammaisten alennukset

Alennus myönnetään vammaisille, joiden kotikunta on Turku, Kaarina, Raisio, Naantali, Lieto tai Turku. 

Alennuksen saamiseksi vaaditaan lääkärintodistus Fölin omaan hakemuslomakkeeseen, jonka voi tulostaa nettisivuilta tai hakea palvelupisteestä. 

Korttivaihtoehdot ovat arvo- ja kausikortti. Kertalipuista alennusta ei saa.

Alennushintaisen kortin voi hakea palvelupisteistä. Korttipohja maksaa 5 euroa. 

""

Esteettömyys

Lähes kaikki Turun seudun joukkoliikenteen bussit ovat matalalattiaisia. Etu- ja keskioven välisellä alueella ei ole askelmaa, mikä helpottaa bussiin nousemista ja sen sisällä liikkumista.

Kaikissa busseissa on erityisesti iäkkäille ja liikuntaesteisille varattuja istumapaikkoja, jotka löytyvät bussin etuosasta. Tarvittaessa bussista voi poistua etuoven kautta.

Rollaattorilla tai pyörätuolilla bussissa

Pyörätuolissa matkustavalta henkilöltä ja hänen saattajaltaan ei peritä maksua. Maksua ei peritä myöskään saattajaan oikeuttavalla vammaisten kortilla matkustavan henkilön saattajasta.

Rollaattoria käyttävät asiakkaat saavat matkustaa maksutta Fölin busseissa ja vesibusseissa päivätaksan aikaan eli maanantaista perjantaihin klo 9.00 - 12.59. Päiväaikaankaan ei voida taata mahtumista bussiin. Perittävä taksa määräytyy kellonajan mukaan eikä bussin aikataulunmukaisen lähtöajan tai arvioitujen pysäkkiaikataulujen mukaan. Näin ollen, jos bussi on myöhässä ja saapuu pysäkille vasta maksuttoman matkustusajan päättymisen jälkeen, tulee matka maksaa normaalisti.