Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Opiskelijoiden alennukset

Opiskelija-alennuksen saa Föli-alueen kunnassa kirjoilla oleva tai asuva opiskelija. Alennus on 17 €/kk; 30 päivän kausikortin hinta on 38 € (norm. 55€).

Opiskelija-alennuksen saa ladattavalla bussikortilla, joka on henkilökohtainen ja jonka lunastaminen maksaa 5 €. Kertalipuista alennusta ei saa. Alle 20-vuotiaat opiskelijat voivat matkustaa nuorisohintaisilla matkakorteilla, jotka ovat samanhintaisia kuin opiskelijan matkakortit.

 

""
""

Opiskelija-alennuksen myöntämisperusteet

Kotikunta

Opiskelijan kotikunta on Föli-alueella (Turku, Kaarina, Naantali, Lieto, Rusko, Raisio), tai hän on ilmoittanut väestörekisteriin tilapäiseksi osoitteekseen jonkin Föli-alueen kunnan.

Ikä

Opiskelija on 20 vuotta täyttänyt. Alle 20-vuotiaat voivat saada nuorten matkakortin.

Opiskelu

Opiskelija opiskelee Suomessa sijaitsevassa peruskoulussa, lukiossa, kansanopistossa, ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa, yliopistossa tai korkeakoulussa.

Opiskelu on päätoimista.

Opiskelu johtaa normaalisti jatkuessaan ammattiin tai tutkintoon (poikkeuksena peruskoulu, kansanopistojen vapaan sivistystyön linjat sekä AMK:n polkuopinnot).

Opintojen arvioitu kokonaiskestoaika on vähintään yksi lukuvuosi. Lukuvuoden pituuden tulee olla vähintään yhdeksän kuukautta, esim. syyskuu-toukokuu

Opiskelija-alennuksen saavat myös

 • VALMA-opiskelijat
 • Suomen kieltä opiskelevat (opiskelun täytyy olla päätoimista ja opintojen kokonaiskestoaika on vähintään yksi lukuvuosi (9kk).
 • Polku-opiskelijat (hakemuslomake tai TUUDO-sovellus)
 • TUVA-opiskelijat

 

Tunnistaudu opiskelijaksi kätevästi Haka-kirjautumisella!

Opiskelijan on nyt mahdollista tunnistautua opiskelijaksi Fölikaupassa. Erillistä käyntiä palvelupisteessä opiskelija-alennuksen saamiseksi tai uusimiseksi ei siis tarvita. Tällä hetkellä tunnistautuminen Fölikaupassa onnistuu, jos opiskelet Turun ammattikorkeakoulussa, Åbo Akademissa,  Turun tai Tampereen yliopistossa ja sinulla on Fölin matkakortti.

Haka-kirjautumisella tunnistautuminen on käytössä tällä hetkellä vain aiemmin mainituissa kolmessa oppilaitoksessa. Muiden oppilaitosten opiskelijoiden tulee käydä Fölin palvelupisteessä mukanaan voimassa oleva opiskelijakortti tai täytetty opiskelijakorttihakemus, saadakseen opiskelija-alennuksen matkakortilleen.

Tunnistautuminen on helppoa

 1. Rekisteröidy Fölikaupan käyttäjäksi, ellei sinulla ole vielä profiilia ja kirjaudu sisään.
 2. Sisään kirjauduttuasi löydät Fölikaupan profiili-sivulta kohdan, josta voi siirtyä Haka-tunnistautumiseen, jonka kautta selviää, oletko oikeutettu opiskelija-alennukseen.
 3. Tunnistautumisen jälkeen voit ladata matkakorttisi normaalisti alennushintaan. Alennus on voimassa aina lukuvuoden loppuun eli 30.9. asti.

 

Ne oppilaitokset, joiden kohdalla tunnistautuminen ei ole vielä käytössä, voivat olla yhteydessä meihin mahdollistaakseen tunnistautumisen myös heidän opiskelijoilleen. Meidät tavoittaa sähköpostiosoitteesta joukkoliikenne(at)turku.fi.

Tarvittavat todistukset

•  Opiskelijakorttihakemus (oppilaitoksen leimalla ja allekirjoituksella varustettuna) tai
•  voimassa oleva digitaalinen tai lukukausileimalla/tarralla varustettu sininen SYL:n tai SAMOK:n opiskelijakortti, OSKU ry:n opiskelijakortti tai SLL:n opiskelijakortti tai ISIC-opiskelijakortti. Tai opiskelijakortti Slice, Pivo, Tuudo, Kide.app  tai Frank -mobiilisovelluksessa.

Opiskelijakorttia ei myönnetä:

 • Yliopistojen ja korkeakoulujen jatko-opiskelijoille, kuten lisensiaateiksi tai tohtoreiksi opiskeleville. Sen sijaan lääketieteen lisensiaateiksi opiskelevat suorittavat perustutkintoa ja kuuluvat opiskelija-alennuksen piiriin.
 • Oppisopimuskoulutuksessa oleville.
 • Ulkomailla opiskeleville.

Tärkeää tietoa opiskelijakortista

Opiskelijakortin osto-oikeus on voimassa pääsääntöisesti oppilaitoksen syyslukukauden alusta seuraavan vuoden syyskuun loppuun. Korttiin tallennetaan opiskelijakohtainen osto-oikeusaika. Osto-oikeusajan päätyttyä opiskelija-korteista veloitetaan aikuisten mukainen maksu. Poikkeuksena on Tuplakortti, jonka toiminta lakkaa osto-oikeusajan päätyttyä. Kortti latauksineen on jälleen käytettävissä, kun se on käyty päivittämässä Fölin palvelupisteessä uudelle lukuvuodelle tai opiskelun päätyttyä aikuisten kortiksi.

Kortti on henkilökohtainen, eikä asiakas saa luovuttaa sitä toiselle. Väärinkäyttötapauksissa kuljettajalla ja tarkastajalla on oikeus ottaa kortti pois. Takavarikoidun kortin voi noutaa kahden viikon kuluttua Kauppatorin Monitorista (Aurakatu 8, Turku) 7 euron käsittelymaksua vastaan.

Kadonneen matkakortin saldo voidaan siirtää uudelle matkakortille lunastusmaksua ja käsittelymaksua vastaan.

Kortin lunastusmaksua ei korvata.

Fölläri-edut

Turun kaupunkipyörät, tuttavallisemmin föllärit, ovat yhteiskäyttöpyöriä, joiden operointia hoitaa Donkey Republic yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Jokaisen yli 30 päivän Föli-kausikorttiin kuuluu tunnin pyörän käyttö per päivä per pyörä. Eli tunnin pyöräilyn jälkeen voi vaihtaa seuraavaan pyörään ja jatkaa matkaa tunnin verran. Alkuun pääsee lataamalla Donkey Republicin sovelluksen, josta näkyy lähin vapaa pyörä. Lisäämällä tietoihin Föli-kortin numeron sitoo se kortin sovelluksen jäsenyyteen.

 

Hinnat

Föli-kausikortti (vähintään 30 pv) sisältää föllärien käyttöoikeuden tunniksi kerrallaan. Voit siis käyttää pyöriä tunnin ajan ilman erillistä veloitusta. Maksuttoman tunnin ylittävältä ajalta peritään lisäaikahinnaston mukainen hinta 

Ilman Föli-kausikorttia:

 • Kertamaksu 2,00 euroa/ 1 h
 • Kuukausimaksu 6,00 euroa
 • Pyöräilykauden hinta (huhtikuu-lokakuu) on 35 euroa
 • Ostettuasi minkä vain edellä mainitun tuotteen, pystyt ajaman fölläriä tunnin ajan perusmaksulla, jonka jälkeen tulee voimaan lisäaikahinnasto
 • Kuukausi- ja kausimaksulla saat pyörät käyttöön myös muissa kaupungeissa, joissa on Donkey Republicin pyöriä. 

Mistä kanavista haluaisit saada tietoa Fölin ajankohtaisista asioista ja opiskelijaeduista?

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google

Tietosuojakäytäntö & Palveluehdot