Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Föli-fillarit

Föli-fillarit saat käyttöösi joko kuukausimaksulla, kertamaksulla tai Föli-kausikortin kylkiäisenä. Kaupunkipyörät toimivat Turussa.

Turun kaupunkipyöräpalvelu Föli-fillarit päättyy 30.9.2021. Päättymisen syynä ovat läpi sopimuskauden jatkuneet tekniset haasteet, joille ei ole löydetty ratkaisua. Järjestelmä on myös osoittautunut riittämättömän pieneksi, jonka lisäksi markkinoilla olevien kaupunkipyörien tekniikka on kehittynyt huomattavasti kuluneiden kolmen vuoden aikana. Uuden järjestelmän hankinta on valmisteilla.

Föli-fillari, kuvituskuva

Fölläreiden hinnat

  • 6 €/kk – jatkuva tilaus, jonka voit katkaista milloin vain. HUOM! Voimassa olevat kuukausitilaukset (6 €/kk) ovat voimassa nykyisen laskutuskauden loppuun saakka. Halutessasi voit hankkia loppukaudeksi käyttöoikeuden, joka on voimassa ostopäivästä syyskuun 2021 loppuun saakka. Loppukauden hinta 6 euroa, joka sisältää rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin ajoja ilman lisämaksua. Jos haluat ostaa käyttöoikeuden loppukaudeksi, se tulee tehdä omassa profiilissa, vaikka sinulla olisi aiemmin ollut käytössäsi jatkuva tilaus. Kaupunkipyörien kertamaksut toimivat normaalisti syyskuun loppuun saakka.

  • Kertamaksu 2 € – sisältää 30 minuutin käyttöoikeuden

  • Kaupunkipyörien käyttöoikeus sisältyy maksutta Fölin kausikortteihin (ei tuplakorttiin). Saat Föli-fillarit käyttöösi kausikortilla, kun käyt rekisteröitymässä Föli-fillareiden käyttäjäksi ja liität Föli-korttisi omaan profiiliisi. Et sitoudu pitkiin sopimuskausiin, vaan maksat vain käytön mukaan. Voit myös koska tahansa katkaista tilauksen tai vaihtaa käyttöoikeudesta toiseen omassa profiilissasi.

föllärit kuvituskuva

Kuukauden käyttöoikeus – 6 €/kk

Kuukauden käyttöoikeus alkaa maksuhetkestä. Kuukauden aikana voit tehdä Föli-fillareilla rajattomasti korkeintaan 30 minuutin mittaisia matkoja ilman lisämaksua. Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia, sinulta veloitetaan hinnaston mukainen lisäaikamaksu.

HUOM! Voimassa olevat kuukausitilaukset (6 €/kk) ovat voimassa nykyisen laskutuskauden loppuun saakka. Halutessasi voit hankkia loppukaudeksi käyttöoikeuden, joka on voimassa ostopäivästä syyskuun 2021 loppuun saakka. Loppukauden hinta 6 euroa, joka sisältää rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin ajoja ilman lisämaksua. Jos haluat ostaa käyttöoikeuden loppukaudeksi, se tulee tehdä omassa profiilissa, vaikka sinulla olisi aiemmin ollut käytössäsi jatkuva tilaus. Kaupunkipyörien kertamaksut toimivat normaalisti syyskuun loppuun saakka.

Tilaus on jatkuva eli kuukausimaksu veloitetaan automaattisesti ilman, että sinun täytyy välissä uusia tilausta. Käyttöoikeus veloitetaan käyttäjäprofiiliisi rekisteröimältäsi maksukortilta aina edellisen laskutuskauden päätyttyä. Voit halutessasi katkaista tilauksen koska tahansa omassa profiilissasi. Tilauksen lopettamisen jälkeen voit käyttää Föli-fillareita kyseisen laskutusjakson päättymiseen saakka.

 

Kertamaksu 2 €

Föli-fillarien kertamaksu on 2 euroa. Summa veloitetaan käyttäjäprofiiliisi rekisteröimältäsi maksukortilta aina, kun käytät Föli-fillareita. Yhdellä 2 euron kertamaksulla voit ajaa Föli-fillaria 30 minuutin ajan. Yli 30 minuuttia kestävistä matkoista veloitetaan hinnaston mukainen lisäaikamaksu.

Kaupunkipyörän käyttöoikeus ja lisäajan hinnoittelu

Käyttäessäsi kaupunkipyörää yhtäjaksoisesti pidempään kuin puoli tuntia, rekisteröidyltä maksukortiltasi veloitetaan lisämaksu hinnaston mukaan.

Enimmäiskäyttöaika jokaisella käyttökerralla on viisi tuntia (30 min + lisämaksullinen 4,5 h).

Pyörän enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Jos aika ylittyy, veloitetaan 80 euron viivästymismaksu.

lisäajan hinnoittelu
""

Näin käytät Föli-fillareita

1. Rekisteröidy

Föli-fillarin käyttöönotto vaatii rekisteröitymisen.

Voit kirjautua käyttäjäksi myös Fölikauppa-tunnuksillasi. Rekisteröitymiseen tarvitset maksukortin ja puhelinnumerosi. 

Rekisteröitymisen yhteydessä luot oman PIN-koodisi pyörän avaamiseen. 

Rekisteröidyttyäsi pystyt ostamaan haluamasi käyttöoikeuden pyörään. Helpoiten käytät pyörää jatkossa rekisteröimällä tilisi yhteyteen Föli-korttisi.

2. Ota käyttöön

Löydän lähimmän Föli-fillareiden asemapaikan Fölin reittioppaasta.

Paina OK pyörän tarakan näytöllä. Pidä Föli-korttia kortinlukijassa, kunnes lukko aukeaa.

Käyttöönotto ilman Föli-korttia:

Näppäile puhelinnumerosi ja paina OK pyörän tarakan näytöllä. Näppäile sitten PIN-koodisi ja paina OK. Lukko aukeaa ja pyörä on käytössäsi. Väärän painalluksen voit pyyhkiä P-näppäimellä.

Aseta vaijerilukon toinen pää tangon sivussa olevaan pidikkeeseen ja säädä satulan korkeus.

3. Fillaroi ja palauta

Kaikki Föli-fillarien käyttöoikeudet sisältävät rajattoman määrän korkeintaan 30 minuutin matkoja ilman lisämaksua. Jos käytät pyörää yli 30 minuuttia kerrallaan, maksukortiltasi veloitetaan lisämaksu käytön mukaan.

Voit pysäköidä pyörän väliaikaisesti lukitsemalla sen kiinteään kohteeseen ja painamalla P. Jatkaaksesi matkaa paina OK ja aseta Föli-kortti kortinlukijaan TAI näppäile PIN-koodisi ja paina OK. Huom. Väliaikainen pysäköinti kuluttaa käyttöaikaa.

Fölläröityäsi palauta pyörä mille tahansa kaupunkipyöräasemalle. Paina OK. Lukitse pyörä telineeseen vaijerilukolla. Odota vahvistusta pyörän tarakan näytölle. Aseman ollessa täynnä paina OK ja kiinnitä pyörä vaijerilukolla asemassa jo kiinni olevaan pyörään. Odota vahvistusta pyörän tarakan näytölle.

Föli-fillareiden asemapaikat

Föli-fillariasemia on yhteensä 41, joista 39 on kiinteää ja 2 siirtyvää POP-UP-asemaa. Kaikki asemat löytyvät Fölin reittioppaasta. 

POP-UP-asemat ovat normaaleja kaupunkipyöräasemia, mutta paikallaan vain lyhyen ajanjakson. POP-UP-asemien avulla voidaan testata tulevia asemasijainteja tai täydentää verkostoa esimerkiksi tapahtumien ajan. Toiveet POP-UP-asemien sijainneista voi jättää palautepalvelun kautta.

Pop-up 1: Ruissalon kansanpuisto, Kansanpuistontie 76
Pop-up 2: Saarronniemi, Saarontie 58

Föllärien asemapaikat kartalla neliö

Nämä palvelut saattavat helpottaa kaupunkipyörän käyttöä:

Yhteistyössä

Viking Linen logo