Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Extraturer på grund av passagerarbegränsningarna

nyheter

|

Aikataulumuutokset

|

3/24/2021

Vi sätter in extraturer på grund av passagerarbegränsningarna som började torsdagen den 25 mars. Du hittar kommande dagars extraturer här nedanför.

Det är osannolikt att man inte ryms med på bussen, men trots det rekommenderar vi att du reserverar mera tid för din resa. I regel är rusningen som störst på morgnarna kl. 7–8.30 i bussarna till Åbo centrum samt på eftermiddagarna kl. 13–16.30 på väg ut ur centrum. Om möjligt, lönar det sig att resa utanför rusningstiderna.

En vanlig stadsbuss har minst 90 registrerade passagerarplatser. Som mest kan bussarna ha till och med 130 platser, som minst över 65. Merparten av platserna är registrerade som ståplatser. Begränsningen innebär alltså inte att endast varannan plats får vara i användning. Inom ramen för begränsningarna kan bussarna i praktiken ta ungefär lika många passagerare som det finns sittplatser i bussen. Läs mer om begränsningarna.

En del av turerna körs med två bussar

Vi sätter in extraturer så att en del av turerna körs med två bussar. För att läget kan ändra snabbt syns inte extraturerna i Fölis reseplanerare eller andra e-tjänster.

Vi uppdaterar listan för de kommande dagarna.

Extraturer från tisdagen den 6.4. till fredagen 23.4.

  • Linje 53 Studentbyn–Centrum

  • Kl. 13:15 Studentbyn – centrum, körs bara på fredagar
  • 14:15 Studentbyn – centrum, körs tisdag–fredag