För företag

För företag

Arbetsresesedeln är en förmån som arbetsgivare kan använda för att stödja smidiga och miljövänliga arbetsresor för sin personal. Föli erbjuder även företag andra sätt att underlätta för sina arbetstagare att använda kollektivtrafiken.

Arbetsresesedlar

Arbetsresesedeln är ett behändigt sätt att förverkliga en arbetsresebiljett. Sedeln fungerar på samma sätt som en lunchsedel: arbetsgivaren köper sedlarna och delar ut dem till de anställda. Det finns även en elektronisk arbetsresesedel som är lättare för arbetsgivaren att hantera än papperssedlar. Arbetstagaren har med sig den elektroniska arbetsresesedeln antingen i mobilen eller på ett separat betalkort.

Arbetstagaren kan ladda sitt resekort med sedlar på Fölis servicepunkter. Förmånen lockar även dem som använder kollektivtrafiken sporadiskt. De kan använda sedeln för att ladda värdekortet.

Arbetsresesedlar i pappersformat beställs per e-post på en beställningsblankett. Då får arbetsgivaren dem som ett rekommenderat brev. Tre aktörer erbjuder elektroniska arbetsresesedlar: Eazybreak Oy, Smartum Oy och Edenred Finland Oy.

Läs mer om arbetsresesedlar.

Faktureringskunder

Som Fölis faktureringskund kan ett företag köpa och ladda Fölis olika biljettprodukter, såsom värde- och periodkort. De normalprissatta resekorten är innehavarspecifika, så företaget kan till exempel skaffa gemensamma värdekort som de anställda kan använda. Biljettpriserna motsvarar prislistan och faktureras månatligen.

Ett företag eller en organisation kan ansöka om att bli Fölis faktureringskund genom att skicka e-post till joukkoliikenne(a)turku.fi. Närmare avtal om kundrelationen ingås genom ett faktureringsavtal. Privatpersoner kan inte bli faktureringskunder, utan vi fakturerar enbart företag och organisationer.

Skärm med tidtabeller i realtid

Följande avgångar från en eller flera hållplatser som ligger nära ett företag kan man via en webbläsare lätt visa till exempel på en tv i entrén. För att kunna visa tidtabellen behövs bara en lämplig skärm och en webbanslutning. På tidtabellsskärmen kan både arbetstagare och kunder kolla när följande bussar avgår. Skärmen med tidtabellerna i realtid får man upp på adressen omatpysakit.foli.fi, där man från kartan antingen genom att klicka på kartan eller hållplatsens nummer eller genom att skriva in namnet kan välja önskade hållplatser. Tidtabellerna för hållplatserna öppnas i en ny flik. Antalet rader som syns på tidtabellsskärmen kan begränsas genom att ändra i adressraden t.ex. &pagerows=4 (visar 4 rader, standard är 16 rader).

En tidtabell i pappersformat med de uppskattade hållplatstiderna kan man skriva ut på samma adress under fliken Pysäkkitulosteet.

Fölis mobila försäljningspunkt

Fölis mobila försäljningspunkt rör sig bland annat på evenemang och på företag. Via den mobila försäljningspunkten kan man köpa och ladda Fölis vanligaste kortprodukter och fråga oss om kollektivtrafiken. Hör dig för om när den mobila försäljningspunkten kan besöka ert företag på adressen joukkoliikenne(a)turku.fi.

Rekommendera