Fölin vesibussiliikenne käynnistyy kesän 2018 osalta maanantaina 21.5.2018. Vesibussit liikennöivät Martinsillan kupeesta Ruissaloon ja Pikisaareen syyskuun puoliväliin asti. Vesibussiliikenne hoidetaan kahden aluksen voimin. Liikenne on päivittäistä 21.5.-2.9. Syyskuussa liikennöintiä jatketaan viikonloppuina 7.-9.9. ja 14.-16.9. Kesän 2017 vesibussikokeilu osoittautui niin suosituksi, että palvelusta tehtiin pysyvä.

Aikataulu

Vesibussi liikennöi Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissaloon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy Forum Marinumin sekä Ruissalon telakan tai Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä.


Matka-aika Martinsillalta Ruissalon Kansanpuistoon on noin 45 minuuttia.


Vesibussin liikennöinnissä on poikkeuksia muun muassa Ruisrockin aikana. Poikkeusaikatauluista ilmoitetaan tällä sivulla.

 

 

Hinnat

Vesibussimatkan voi maksaa matkakortilla: kortilta veloitettava summa on sama kuin bussiliikenteessä. Kausikortilla voi matkustaa vesibussissa rajattomasti. Matkakorttia voi myös ladata vesibussissa. Vesibussista voi myös ostaa kertalipun, joka maksaa aikuiselta 3 euroa ja lapselta 1,50 euroa. Kertalipuilla on normaali kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen. Ainoa ero bussiliikenteen hintoihin on se, että polkupyörästä ei peritä lisämaksua vesibussissa.

Alukset

Vesibussiliikenne hoidetaan kahden aluksen voimin, m/s Ruissalolla ja m/s Jaarlilla. Liikenteen vuoroväli saadaan tiheämmäksi kuin vuonna 2017, jolloin aluksia oli vain yksi. Kaikki vuorot ajettiin viime kesänä m/s Ruissalolla. M/s Jaarli saapuu Turkuun Mikkelistä.