Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Lisävuorot matkustajamäärärajoitusten aikana

uutiset

|

Aikataulumuutokset

|

3/24/2021

Ajamme lisävuoroja torstaina 25.3. alkaneiden matkustajamäärärajoitusten vuoksi. Tulevien päivien lisävuorot voit tarkistaa alta. Matkustajamäärärajoitukset poistuvat ja lisävuorojen liikennöinti päättyy 24.4.2021.

Koska matkustajia kulkee tällä hetkellä normaalia vähemmän, on epätodennäköistä, että bussiin ei mahtuisi. Matkustaminen kannattaa kuitenkin ajoittaa ruuhka-aikojen ulkopuolelle, jos se on mahdollista. Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin klo 7–8:30 Turun keskustan suuntaan sekä iltapäivisin klo 13–16:30 keskustasta poispäin kulkevissa busseissa. Viikonloppuisin matkustajamäärä on pienempi eikä vastaavia ruuhkapiikkejä ole.

Rajoitusten aikana bussiin otetaan 50 % vähemmän matkustajia kuin sinne parhaimmillaan mahtuisi. Normaalissa Föli-bussissa rekisteröityjä matkustajapaikkoja on yleensä noin 90. Enimmillään paikkoja voi olla jopa 130, ja vähimmilläänkin yli 65. Suuri osa auton matkustajapaikoista on rekisteröityjä seisomapaikkoja. Käytännössä bussissa saa olla rajoitusten voimassa ollessa matkustajia suunnilleen yhtä paljon, kuin bussissa on istumapaikkoja. Lisätietoa matkustajamäärärajoitusten vaikutuksista löydät erillisestä uutisesta.

Kahdella bussilla ajettavat vuorot

Osaa normaaleista, aikatauluihin merkityistä vuoroista ajetaan yhden bussin sijaan kahdella bussilla.  Vuorot on listattu alla. Ylimääräiset vuorot eivät näy Fölin reittioppaassa eivätkä muissa sähköisissä palveluissa, koska tilanne saattaa muuttua nopeasti.

Päivitämme listaa sitä mukaa, kun tiedot tulevien päivien lisävuoroista varmistuvat.

Lisävuorot ti 6.4. – pe 23.4.

Linja 53 Ylioppilaskylä–keskusta

  • Klo 13:15 Ylioppilaskylä – keskusta (lisäbussi ei jatka Hirvensaloon), ajetaan vain perjantaisin
  • 14:15 Ylioppilaskylä – keskusta (lisäbussi ei jatka Hirvensaloon), ajetaan tiistaista perjantaihin