Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Fölin vesibussilla saaristoon

uutiset

|

Uudistukset

|

Vesibussi

|

5/17/2022

Fölin vesibussi kulkee päivittäin 23.5.–28.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin 3.–4.9., 10.–11.9. ja 17.–18.9.2022.

Vesibussi kulkee Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissaloon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy Forum Marinumin, Ruissalon telakan ja Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä. Kaikki pysäkit ja molemmat alukset ovat esteettömiä.

Matka maksetaan kuten Fölin bussiliikenteessä: matkakortilla, lähimaksulla tai mobiililipulla. Hinnat ovat samat kuin bussiliikenteessä. Kertalipuilla on kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen. 

Vesibussi liikennöi keskikesällä myös iltaisin

Ajalla 1.6. – 7.8. Fölin vesibussi liikennöi päivittäin lisävuoron Martinsillalta Ruissalon telakalle ja takaisin. Lisävuoro palvelee erityisesti Ruissalan telakan alueella toimivan Linnateatterin kesäteatterin asiakkaita, mutta myös esimerkiksi alueella ulkoilevia ja ravintoloiden asiakkaita.

Illan lisävuoro on vastaus asiakkaiden toiveisiin. Moni on harmitellut, ettei pääse illalla keskustasta Ruissaloon tai takaisin vesibussilla. Kesäillat ovat valoisia ja pitkiä, ja on mukavaa, kun voimme vastata kysyntään pidentämällä liikennöintiaikaa, kertoo Fölin suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Vesibussin lisävuoro lähtee Martinsillalta kohti Ruissaloa klo 20 ja Ruissalon telakalta takaisin keskustaan klo 20.30. Muina aikoina vesibussin viimeinen vuoro lähtee Martinsillalta Ruissaloon klo 18.30 ja kansanpuistosta takaisin keskustaan klo 19.15.

 

Juttu on julkaistu Turkupostissa 2/2022.

Vinkki!

Voit seurata Fölin vesibussien liikkeitä reittioppaasta. Vesibussi on linja 180.

Lisätietoa: foli.fi/vesibussi