Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Vesibussi

Fölin vesibussit liikennöivät Aurajoelta Ruissaloon ja Hirvensaloon päivittäin 22.5. – 27.8.2023 sekä lisäksi la ja su 2.–3.9., 9.–10.9. ja 16.–17.9.2023.

vesibussin reittikartta

Vesibussi kulkee Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissalon kansanpuistoon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy Forum Marinumin, Ruissalon telakan ja Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä. Kaikki pysäkit ja molemmat alukset ovat esteettömiä.

Matka maksetaan kuten Fölin bussiliikenteessä: matkakortilla, pankkikortin lähimaksulla, mobiililipulla tai käteisellä.

""
""

Hinnat

Vesibussimatkan voi maksaa Fölin matkakortilla, kuten bussimatkankin. Leimaa vain matkakortti kyytiin astuessasi.

Kertalipun voi maksaa pankkikortin lähimaksulla, jolloin se maksaa aikuiselta 3 € ja lapselta 1,50 €.  Käteisellä aluksesta ostettuna kertalippu maksaa aikuiselta 4 € ja lapselta 2 €. Kertalipuilla on kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen.  Matkan voi maksaa myös Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla.

Lasta lastenvaunuissa kuljettava pääsee vesibussinkin kyytiin maksutta. Myös lemmikit kulkevat liikenteessämme maksutta.

Pyörät

Ruuhka-aikoina polkupyöriä otetaan aluksen kyytiin enintään 10 kpl (1 pyörä/henkilö). Perävaunulliset pyörät otetaan mukaan, jos tilaa on riittävästi. Polkupyöräilijöiden tulee seurata miehistön ohjeita lastaustilanteessa.

Toisin kuin Fölin bussiliikenteessä, vesibussissa polkupyörästä ei peritä lisämaksua.

Alukset

m/s Ruissalo

Pienemmässä aluksessa on viihtyisä puukansi, jossa on osittain katetut matkustajatilat. Pienestä kahvilasta saat matkaevästä käteismaksulla.

Matkustajamäärä: max 75 henkilöä.

m/s Jaarli

Suuremmassa aluksessa on suuremmat sisätilat sekä aurinkokansi, jonka markiisi suojaa matkustajia myös sateella. Alukselta löytyy kahvila sekä wc. Kahvilassa käy käteinen ja korttimaksu.

Matkustajamäärä: max 99 henkilöä.

Seuraa vesibussien liikkeitä reittioppaasta linjalla 180