Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Vesibussi

Fölin vesibussi Aurajoelta Ruissaloon ja Hirvensaloon kulkee päivittäin 24.5.–29.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin 4.–5.9., 11.–12.9. ja 18.–19.9.

Vesibussi liikennöi Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissaloon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy Forum Marinumin sekä Ruissalon telakan tai Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä (Airisto Segelsällskap). Kumpikin alus ja kaikki vesibussin pysäkit ovat esteettömiä.

Matka maksetaan kuten bussiliikenteessä: matkakortilla, pankkikortin lähimaksulla, mobiililipulla tai käteismaksulla. Lähimaksulla voi maksaa vain yhden hengen matkan.

Vesibussissa on voimassa maskipakko.

Vesibussin reittikartta

Vesibussin aikataulu (pdf)

""

Hinnat

Vesibussit ovat osa Fölin liikennettä ja siellä kelpaavat samat liput kuin muussakin liikenteessä. Matkan voi maksaa matkakortilla: kortilta veloitettava summa on sama kuin bussiliikenteessä. Kausikortilla ja matkailijakortilla voi matkustaa vesibussissa rajattomasti. 

Vesibussista voi ostaa kertalipun, joka maksaa aikuiselta 3 € ja lapselta 1,50 €. Kertalipuilla on normaali kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen. Ainoa ero bussiliikenteen hintoihin on se, että polkupyörästä ei peritä lisämaksua vesibussissa.

Lemmikit ovat tervetulleita vesibusseihin.

Tietoa pyöräilijöille!

Ruuhka-aikoina polkupyöriä otetaan aluksen kyytiin enintään 10 kpl, 1 pyörä / hlö. Perävaunulliset pyörät ja tavarapyörät otetaan mukaan, jos tilaa on riittävästi. Polkupyöräilijöiden tulee seurata miehistön ohjeita lastaustilanteessa.

Seuraa vesibussien liikkeitä reittioppaasta linjalla 180

Alukset

m/s Ruissalo

Matkustajamäärä: max 75 henkilöä

Palvelut: kahvila (vain käteismaksu)

Aluksella on viihtyisä puukansi, jossa on osittain katetut matkustajatilat.

m/s Jaarli

Matkustajamäärä: max 99 henkilöä

Palvelut: kahvila, lasten leikkitila

Aluksella on suuret sisätilat ja sääkannen markiisi, jotka suojaavat matkustajia sateelta. Alukselta löytyy myös asiakas-wc.