Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Vesibussi

Fölin vesibussi kuljettaa kesäisin Aurajoelta Ruissaloon ja Hirvensaloon. Kesällä 2021 vesibussit kulkevat päivittäin 24.5.–29.8. sekä lisäksi lauantaisin ja sunnuntaisin kolmena seuraavana viikonloppuna eli 4.–5.9., 11.–12.9. ja 18.–19.9.

Matka maksetaan kuten bussiliikenteessä: joko matkakortilla, kertalipulla tai Föli-sovelluksesta ostetulla mobiililipulla.

Vesibussiliikenne hoidetaan kahden aluksen voimin, m/s Ruissalolla ja m/s Jaarlilla. Kumpikin alus ja kaikki vesibussien pysäkit ovat esteettömiä.

Vesibussi liikennöi Turun keskustasta Martinsillalta (Itäisen Rantakadun puolelta) Ruissaloon. Matkan varrella vesibussi pysähtyy Forum Marinumin sekä Ruissalon telakan tai Hirvensalon Pikisaaren pysäkillä (Airisto Segelsällskap).

 

Vesibussin reittikartta

Vesibussin aikataulu (pdf)

""

Hinnat

Vesibussit ovat osa Fölin liikennettä ja siellä kelpaavat samat liput kuin muussakin liikenteessä. Matkan voi maksaa matkakortilla: kortilta veloitettava summa on sama kuin bussiliikenteessä. Kausikortilla ja matkailijakortilla voi matkustaa vesibussissa rajattomasti. Matkakorttia voi myös ladata vesibussissa.

Vesibussista voi ostaa kertalipun, joka maksaa aikuiselta 3 € ja lapselta 1,50 €. Kertalipuilla on normaali kahden tunnin vaihto-oikeus muuhun Föli-liikenteeseen. Ainoa ero bussiliikenteen hintoihin on se, että polkupyörästä ei peritä lisämaksua vesibussissa.

Lemmikit ovat tervetulleita vesibusseihin.

Tietoa pyöräilijöille!

Ruuhka-aikoina polkupyöriä otetaan aluksen kyytiin enintään 10 kpl, 1 pyörä / hlö. Perävaunulliset pyörät ja tavarapyörät otetaan mukaan, jos tilaa on riittävästi. Polkupyöräilijöiden tulee seurata miehistön ohjeita lastaustilanteessa.

Alukset

m/s Ruissalo

Matkustajamäärä: max 75 henkilöä

Palvelut: kahvila (vain käteismaksu)

Aluksella on viihtyisä puukansi, jossa on osittain katetut matkustajatilat.

m/s Jaarli

Matkustajamäärä: max 99 henkilöä

Palvelut: kahvila, lasten leikkitila

Aluksella on suuret sisätilat ja sääkannen markiisi, jotka suojaavat matkustajia sateelta. Alukselta löytyy myös asiakas-wc.

Uutisia ei löytynyt