Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Koronaviruksen vaikutukset

Tälle sivulle on koottu tietoa koronaviruksen vaikutuksista Fölin liikenteeseen ja palveluihin. Kiitos, kun autat meitä tekemään matkustamisesta turvallista kaikille!

Piirroshahmo istuu bussissa maski kasvoillaan, viereinen penkki on tyhjä.

Liikenne

Kaikki linjamme kulkevat normaalein aikatauluin. Bussien matkustajamäärää ei ole rajoitettu. Kuljettajien sairauspoissaolot eivät aiheuta merkittävästi normaalia enempää peruttuja vuoroja.

Lue lisää: Peruttuja vuoroja tällä hetkellä hieman normaalia enemmän

Jos matkustaminen ruuhka-aikaan ei ole välttämätöntä, kannattaa matkustaminen ajoittaa muihin aikoihin. Ruuhkaisinta Fölin liikenteessä on arkisin noin klo 7–8:30 ja 13–16:30. Viikonloppuisin ja joulunpyhinä vastaavia ruuhkapiikkejä ei ole. 

Turvaväliä muihin matkustajiin kannattaa pitää aina kun se on mahdollista: pysäkillä, bussiin noustessa ja mahdollisuuksien mukaan bussin sisätiloissa.

Maskipakko Föli-liikenteessä

Busseissamme pitää käyttää kasvomaskia, ellei ole terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia. Maskia kannattaa käyttää jo pysäkillä. Maskipakko ei koske alle 12-vuotiaita matkustajia eikä henkilöitä, joilla on terveydellisiä esteitä maskin käytölle. Velvoite maskin käyttämisestä on kirjattu Fölin matkaehtoihin

Hävitäthän kertakäyttömaskin käytön jälkeen ohjeiden mukaisesti. Älä jätä maskia bussin penkille tai bussin roskakoriin.

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin: Maskipakko Fölin liikenteessä

Maksa matkakortilla, lähimaksulla tai mobiililipulla

Käteinen raha ei toistaiseksi kelpaa maksuksi busseissamme. Käytäntö on voimassa toistaiseksi. Bussimatkan maksu onnistuu lähimaksulla (pankki- tai luottokortti, mobiililaite), matkakortilla tai mobiililipulla, jonka voi ostaa Föli-sovelluksesta. Lisäksi kertalippuja ja vuorokausilippuja on saatavilla Föli-alueen R-kioskeista sekä Fölin lippuautomaateista.

Lue lisää uutisesta: Fölin busseissa ei voi toistaiseksi maksaa käteisellä

Huolehdi käsihygieniasta

Huolehdi hygieniasta pesemällä kädet usein. Busseissa on tarjolla käsidesiä.

Matkusta bussilla vain terveenä. Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan. 

Asioi sähköisesti

Matkakortti kannattaa ladata netissä Fölikaupassa. Muissa asioissa suosittelemme asioimaan puhelimitse (02 262 4811) tai asiakaspalveluchatin kautta, ellei palvelupisteessä käyminen ole välttämätöntä. Jos asiasi ei ole kiireinen, voit olla yhteydessä myös palautepalvelun kautta.

 

Löysitkö etsimäsi koronaviruksen vaikutukset -sivulta?

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google

Tietosuojakäytäntö & Palveluehdot