Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Koronaviruksen vaikutukset

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksen vaikutuksista Fölin liikenteeseen.

Matkustajamäärärajoituksen vaikutukset Fölin liikenteeseen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on rajoittanut joukkoliikenteen suurinta sallittua matkustajamäärää Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella. Busseihin saa ottaa korkeintaan puolet siitä matkustajamäärästä, joka kyytiin mahtuisi normaalisti. Rajoitus alkoi torstaina 25.3. ja on voimassa ainakin 23.4.2021 asti.

Matkustajamäärämme on jo noin 40–45 % normaalia pienempi. On siis epätodennäköistä, että bussiin ei mahtuisi. Tiedot lisävuoroista löydät erillisestä uutisesta.

Liikenne kulkee tällä hetkellä pääosin normaalein talviaikatauluin. Myöhäisiltojen ja öiden liikennettä on karsittu. Lisäksi linjat 32A ja 7A eivät liikennöi toistaiseksi.

Fölissä maskipakko

Jokaisen yli 12-vuotiaan matkustajan tulee 15.3.2021 alkaen käyttää kasvomaskia Fölin liikenteessä matkustaessaan, jos maskin käytölle ei ole terveydellistä estettä. Myös kuljettajamme käyttävät maskia mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin terveys ja liikenneturvallisuus huomioiden. Velvoite käyttää maskia on lisätty Fölin matkaehtoihin. 

Hävitäthän kertakäyttömaskin käytön jälkeen ohjeiden mukaisesti. Älä jätä maskia bussin penkille tai bussin roskakoriin, kiitos.

""
""

Muista riittävä turvaväli

Turvaväliä muihin matkustajiin kannattaa pitää aina kun se on mahdollista: pysäkillä, bussiin noustessa ja mahdollisuuksien mukaan bussin sisätiloissa.

Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin klo 7–8:30 Turun keskustan suuntaan  sekä iltapäivisin klo 13–16:30 keskustasta poispäin kulkevissa busseissa. Jos voit ajoittaa matkasi näiden ruuhka-aikojen ulkopuolella, suosittelemme sitä.

Busseissamme on nyt noin 40–45 prosenttia vähemmän matkustajia kuin normaalisti. 

Huolehdi hygieniasta

Huolehdi hygieniasta pesemällä kädet usein. Busseissa on tarjolla käsidesiä.

Matkusta bussilla vain terveenä. Yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan. 

Vältä käteistä

Käteismaksu kelpaa busseissa, mutta suosittelemme välttämään sitä. Maksa mieluummin matkakortilla, lähimaksulla tai Föli-sovelluksesta ostetulla lipulla. Kertalipun voi ostaa myös Fölin lippuautomaateista.

""

Asioi sähköisesti

Suosittelemme asioimaan puhelimitse (02 262 4811) tai sivun alareunasta löytyvän asiakaspalveluchatin kautta. Jos asiasi ei ole kiireinen, voit olla yhteydessä myös palautepalvelun kautta.

Löysitkö etsimäsi?

Tätä sivustoa suojaavat reCAPTCHA ja Google

Tietosuojakäytäntö & Palveluehdot