Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Käteinen kelpaa Fölin busseissa taas 20.5. - käteisellä kuljettajalta ostettavien kertalippujen hintoihin korotus

uutiset

|

Päätöksenteko

|

Liput ja hinnat

|

Uudistukset

|

5.5.2022

Käteislippujen myynti Fölin busseissa lopetettiin koronapandemian takia 27.12.2021. Käteismaksumahdollisuus palaa Fölin liikenteeseen 20.5.2022.

Perjantaista 20.5.2022 Fölin busseissa voi maksaa käteisellä. Vesibussiliikenne alkaa maanantaina 23.5. ja myös vesibusseissa kelpaa käteinen. Samalla käteisellä rahalla maksettavien kertalippujen hinta nousee. Aikuisten käteisellä ostettavan kertalipun hinta nousee kolmesta eurosta neljään euroon ja lasten kertalipun 1,50 eurosta kahteen euroon. Yölisä (+1 €) säilyy ennallaan. Korotus ei vaikuta lähimaksulla ostettujen lippujen, mobiililippujen, lippuautomaateista tai palvelupisteistä ostettujen kertalippujen eikä matkakorttien hintoihin eli korotus on helppo välttää käyttämällä muita maksutapoja.

Linja-autoliikenteen kustannukset ovat kasvaneet talousarvion laatimisen jälkeen peräti seitsemän prosenttia. Hinnankorotuksella paikataan liikennöintikustannusten nousua sekä ohjataan asiakkaita lähimaksuun ja muihin maksutapoihin. Lisätulo joukkoliikenteelle on noin 200.000-500.000 euroa vuodessa riippuen siitä, minkä verran käteiskertalippuja ostetaan. Myyntitietojen perusteella voidaan päätellä, onko käteismaksumahdollisuus jatkossakin tarpeen ja voidaan päättää, säilytetäänkö käteismaksumahdollisuus myös tulevaisuudessa Fölin liikenteessä.