Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Fölikaverit

Fölikaverit on senioreista koostuva ryhmä, joka kannustaa ja auttaa muita iäkkäämpiä Fölin käytössä. Yhdessä voi vaikka tutkia aikatauluja, opetella uuden bussireitin tai kokeilla matkakortin lataamista netissä Fölikaupassa. Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen.

Fölikaveritoiminta alkoi kesällä 2021 ja se jatkuu keväällä 2022. Kuka tahansa seniori voi tulla saamaan opastusta joukkoliikenteen käyttöön Kauppatorin Monitoriin torstaisin klo 12–14. Opastus on maksutonta.

Jos bussilla kulkeminen ja bussilinjat eivät ole tuttuja, ei Fölin kyytiin uskalla välttämättä yksin lähteä. Kaverin kanssa bussin käyttö on helpompi opetella ja totutella erilaisiin palveluihin. Yhdessä bussin käytön kynnys madaltuu.

Opastusta Fölin käyttöön Turussa

Tule tapaamaan fölikavereita torstaisin klo 12-14 Kauppatorin Monitoriin! Toiminta käynnistyi 14.4. ja jatkuu lokakuun ensimmäiselle viikolle asti. Opastusta ei ole heinäkuussa.

Opastus on maksutonta ja avointa kaikille noin yli 65-vuotiaille. Fölikaverit opastavat sinua juuri toivomassasi asiassa joukkoliikenteen käyttöön liittyen liittyen. Kauppatorin Monitoriin voi tulla myös sopimaan yhteisen matkan tehtäväksi jonakin toisena päivänä. Opastus on maksutonta, mutta fölikaverin kanssa tehdyt matkat opastettava maksaa itse.

""

Fölikaveritoiminta Raisiossa, Kaarinassa, Naantalissa, Liedossa ja Ruskolla

Ilmoittaudu mukaan fölikaveriksi!

Fölikaveritoimintaa laajennetaan myös muihin Föli-alueen kuntiin eli Raisioon, Kaarinaan, Naantaliin, Lietoon ja Ruskolle vuosien 2022 ja 2023 aikana. Etsimme parhaillaan yhteistyökumppaneiksi senioritoimijoita näistä kunnista.

Vai haluatko mukaan opastajaksi eli fölikaveriksi? Vaatimuksena on vain hyvä kokemus Fölistä matkustajan roolissa sekä kiinnostus vapaaehtoistyöhön. 

Ilmoittaudu mukaan fölikaveriksi tästä:

https://www.lyyti.in/folikaveri

""

Toiminnan tausta

Fölikaveritoiminta käynnistettiin kesällä 2021 osana EU-rahoitteista GreenSAM-hanketta. Toiminta on muotoiltu yhdessä ikäihmisten kanssa. Seuraavaksi suunnitteilla on laajentaa fölikaveritoimintaa muihin Föli-kuntiin yhteistyössä Valonian kanssa, sekä kehittää digipalveluidemme käyttöä seniorinäkökulmasta yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. 

Kehitämme fölikaveritoimintaa sekä digipalveluidemme ikäystävällisyyttä Ikäystävällisyyden lisääminen joukkoliikenteen digipalveluissa -nimisen hankkeen alla vuosina 2022 ja 2023 yhteistyössä Valonian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Alunperin fölikaveritoiminta muotoiltiin ja käynnistettiin osana EU-rahoitteista GreenSAM-hanketta.

Vinkkejä bussin käyttöön seniorille

Hankkeessa koottiin vinkkejä bussin käyttöön ja senioreiden opastamiseen, jotta ikäihmisen olisi helpompi ryhtyä Fölin käyttäjäksi. Vinkit on koottu Vie seniori bussiin -teemasivulle.