Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Fölikaverit

Fölikaverit on senioreista koostuva ryhmä, joka kannustaa ja auttaa muita iäkkäämpiä Fölin käytössä. Yhdessä voi vaikka tutkia aikatauluja, opetella uuden bussireitin tai kokeilla matkakortin lataamista netissä Fölikaupassa. Toiminnan tavoitteena on tuoda ikäihmisille varmuutta bussilla kulkemiseen.

Fölikavereita voi tulla tapaamaan Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Naantalissa ja Liedossa. Toiminta on talvitauolla maanantaista 31.10.2022 alkaen ja käynnistyy uudelleen huhtikuussa 2023. 

Jos bussilla kulkeminen ja bussilinjat eivät ole tuttuja, ei Fölin kyytiin uskalla välttämättä yksin lähteä. Kaverin kanssa bussin käyttö on helpompi opetella ja totutella erilaisiin palveluihin. Yhdessä bussin käytön kynnys madaltuu.

Opastusta Fölin käyttöön Turussa

Tule tapaamaan fölikavereita Kauppatorin Monitoriin! 

Opastus on maksutonta ja avointa kaikille noin yli 65-vuotiaille. Fölikaverit opastavat sinua juuri toivomassasi asiassa joukkoliikenteen käyttöön liittyen liittyen. Kauppatorin Monitoriin voi tulla myös sopimaan yhteisen matkan tehtäväksi jonakin toisena päivänä. Opastus on maksutonta, mutta fölikaverin kanssa tehdyt matkat opastettava maksaa itse.

Toiminta jää talvitauolle torstaina 7.10.2022 ja jatkuu taas huhtikuussa 2023. 

Fölikaverit bussissa

Opastusta muissa Föli-alueen kunnissa

Fölikaveritoiminta on käynnistynyt myös muissa Föli-alueen kunnissa, eli Raisiossa, Kaarinassa, Naantalissa, Liedossa syksyllä 2022. Laajennamme toimintaa myös Ruskolle keväällä 2023.

Fölikaverit ovat tavattavissa syksyllä maanantaihin 31.10. saakka. Toiminta käynnistyy uudelleen talvitauon jälkeen huhtikuussa 2023. 

 

""

Haluatko mukaan toimintaan opastajaksi eli fölikaveriksi?

Etsimme lisää vapaaehtoisia senioreja fölikavereiksi keväällä 2023. 

Fölikaveriksi ryhtymisen vaatimuksena on vain kertynyttä kokemusta Fölissä matkustamisesta ja ennen kaikkea kiinnostus vapaaehtoistyöhön. 

""

Toiminnan tausta

Fölikaveritoiminta käynnistettiin kesällä 2021 osana EU-rahoitteista GreenSAM-hanketta. Toiminta on muotoiltu yhdessä ikäihmisten kanssa. Seuraavaksi suunnitteilla on laajentaa fölikaveritoimintaa muihin Föli-kuntiin yhteistyössä Valonian kanssa, sekä kehittää digipalveluidemme käyttöä seniorinäkökulmasta yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. 

Kehitämme fölikaveritoimintaa sekä digipalveluidemme ikäystävällisyyttä Ikäystävällisyyden lisääminen joukkoliikenteen digipalveluissa -nimisen hankkeen alla vuosina 2022 ja 2023 yhteistyössä Valonian ja Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Alunperin fölikaveritoiminta muotoiltiin ja käynnistettiin osana EU-rahoitteista GreenSAM-hanketta.

Vinkkejä bussin käyttöön seniorille

Hankkeessa koottiin vinkkejä bussin käyttöön ja senioreiden opastamiseen, jotta ikäihmisen olisi helpompi ryhtyä Fölin käyttäjäksi. Vinkit on koottu Vie seniori bussiin -teemasivulle.