Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Vinkkejä Fölin reittioppaan käyttämiseen

blogi

|

4/28/2021

 Fölin reittioppaalla voi tehdä paljon muutakin kuin vain etsiä reitin kohteiden A ja B välille. Reittioppaasta voit kurkata näppärästi esimerkiksi sinua lähimmät latauspisteet, katsoa, missä kohtaa reittiään bussit liikkuvat sekä tulostaa lähipysäkin pysäkkiaikataulun. Reittiopas toimii sujuvasti niin tietokoneella kuin mobiililaitteillakin.

Ota reittiopas haltuun näillä vinkeillä!

Miten löydän pysäkkiaikataulun kokonaisuudessaan reittioppaasta?

 1. Kirjoita haluamasi pysäkin numero tai nimi reittioppaan Aikataulut ja linjat -hakulaatikkoon.
 2. Valitse esiin tulevasta listasta haluamasi pysäkki ja paina sitä. Esiin tulee juuri nyt -näkymä, joka näyttää pysäkiltä seuraavaksi lähtevät vuorot.
 3. Klikkaa aikataulu-välilehteä nähdäksesi kaikki vuorot. Voit valita haluamasi linjat ja päivän. Voit myös halutessasi tulostaa aikataulut.

Miten saan bussit näkymään kartalle? Entä mistä näen lähimmät korttien latauspisteet?

Reittioppaaseen on mahdollista saada näkyviin paljon erilaisia tietoja. Valittavissa ovat liikennevälineet, bussipysäkit, bussiterminaalit, lautat, palvelupisteet, latauspisteet, lippuautomaatit, liityntäpysäköinti, muut kohteet sekä vyöhykkeet.

Nämä tiedot saa kartalle seuraavasti:

 1. Mene reittioppaan kartan oikeaan alanurkkaan ja etsi painike, jossa on kerroksia.
 2. Klikkaa nappia. Se avaa valikon, josta voit ruksia kartalle haluamasi tiedot.

Osaan etsiä reittioppaasta reitin, mutta aika-arvio ei pidä kohdallani paikkansa bussin vaihtojen yhteydessä, koska kävelen hitaammin kuin reittiopas olettaa. Onko tälle jotain tehtävissä?

Reittiopasta on mahdollista säätää omien mieltymyksien mukaan. Säädettäviä asioita ovat esimerkiksi hakuihin sisällytettävät joukkoliikennevälineet eli bussi ja lautta. Kävelynopeutta ja vaihtojen määrää voi myös säätää. Reittioppaaseen voi myös merkitä, mitä linjoja tahtoo suosia ja mitä välttää. Myös reittimieltymyksiä ja esteettömyyden tarvetta voi säätää.

 1. Hae haluamasi reitti reittioppaassa. Klikkaa kohtaa asetukset, joka löytyy samalta riviltä kuin haussa käytetty kellonaika.
 2. Valitse haluamasi asetukset ja klikkaa tallenna asetukset.

Mistä näen poikkeusinfot?

Reittioppaasta löytää kootusti voimassa olevat poikkeukset joukkoliikenteessä. Ikkunan yläreunassa oikealla on valikko-symboli. Sitä klikkaamalla saa auki valikon, josta saa auki poikkeusinfot.

 1. Klikkaa reittioppaan ikkunan oikeassa yläreunasa olevaa valikkonappia.
 2. Valitse häiriöt ja poikkeukset.

Poikkeusinfot näkyvät myös, kun teet haun reittioppaassa ja poikkeusinfo koskee reittiehdotuksessa olevaa vuoroa tai linjaa.

 1. Klikkaa reittiehdotusta, jossa on poikkeusinfo-symboli.
 2. Valitse esiin tulleesta näkymästä poikkeukset-laatikko.

Saako reittioppaasta muitakin reittisuosituksia kuin bussisuosituksia?

Kyllä! Reittiopas suosittelee myös esimerkiksi pyörää ja kävelyä, jos ne ovat nopein vaihtoehto tehdylle haulle.

Olen aivan aloittelija reittioppaan käytössä! Miten etsin reitin kahden paikan välillä?

Näin käytät reittiopasta Fölin nettisivujen kautta:

 1. Mene sivulle https://foli.fi/. Nettisivujen etusivulla näkyy reittiopaslaatikko sivun vasemmassa reunassa sivun yläpäässä. Kirjoita mistä?-laatikkoon paikka, josta haluat lähteä matkaan. Voit kirjoittaa pysäkin nimen, numeron tai vaikka kaupunginosan tai yrityksen nimen. Voit myös painaa nasta-symbolia mistä?-laatikon lopussa, jolloin lähtöpaikaksi tulee paikka, jossa olet juuri nyt.
 2. Kirjoita minne?-laatikkoon paikka, jonne haluat päästä. Voit kirjoittaa tähän myös pysäkin nimen, numeron tai vaikka kaupunginosan tai yrityksen nimen.
 3. Jos olet hakemassa reittiä matkaan, jolle olet heti lähdössä, paina reittiohjeet-nappia ja siirry katsomaan suositeltuja reittiehdotuksia juuri sille hetkelle. Jos haluat katsoa myöhemmän ajankohdan, jatka haun tekemistä.
 4. Klikkaa kohtaa Lähtö nyt ja valitse, haluatko syöttää hakuun haluamasi lähtöajan lähtöpisteestä vai saapumisajan määränpäähän. Valitse haluamasi vaihtoehto.
 5. Kirjoita haluamasi kellonaika ja päivämäärä laatikoihin ja paina reittiohjeet-nappia.

Näin käytät reittiopasta suoraan reittioppaan kautta:

 1. Mene sivulle https://reittiopas.foli.fi/ ja kirjoita sivun yläreunassa olevaan laatikkoon, mistä haluat lähteä matkaan. Voit kirjoittaa pysäkin nimen, numeron tai vaikka kaupunginosan tai yrityksen nimen. Voit halutessasi myös painaa kohtaa käytä nykyistä sijaintia, jolloin reittiopas merkitsee lähtöpaikaksi paikan, jossa olet juuri nyt.
 2. Kirjoita seuraavaan laatikkoon, minne olet matkalla. Voit kirjoittaa pysäkin nimen, numeron tai vaikka kaupunginosan tai yrityksen nimen.
 3. Saat näkyviin reittiehdotuksia juuri tälle hetkelle. Voit halutessasi muuttaa kellonaikaa ja päivämäärää ja sitä, että suositteleeko reittiopas reittejä lähtöajan tai saapumisajan perusteella. Muutoksia tehdessä reittiopas päivittää tuloksia automaattisesti sopimaan antamiisi tietoihin.

Onko sinulla lisäkysymyksiä reittioppaasta tai kaipaatko apua sen käyttämisen kanssa? 

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Voit tavoittaa asiakaspalvelumme puhelimen ja chatin kautta tai käymällä Kauppatorin Monitorissa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme täältä: asiakaspalvelu