Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Fölis trafik till Kuhankuono i Kurjenrahka nationalpark

""

En del av turerna på Fölis linjer 21 och 23 trafikerar till Kuhankuono, Kurjenrahka nationalpark.

Föli trafikerar till Kuhankuono lördagar och helgdagar under tiden 25.4–30.10.2022 och under tiden 6.6–7.8.2022 även vardagar. Alla Fölis resekort och andra biljetter gäller i trafiken till Kuhankuono.

 

Rutt

I Åbo finns avgångshållplatsen för linjerna 21 och 23 på Trätorget (hållplats PT5 Trätorget). I Kuhankuono ligger ändhållplatsen vid nationalparkens port (hållplats 8850 Kuhankuono P-område). Restiden är cirka en timme.

Alla turer på linjerna 21 och 23 fortsätter inte till nationalparken. Den normala ändhållplatsen finns i Tortinmäki. De turer som fortsätter till Kuhankuono går från ändhållplatsen längs Säkylävägen och Åboleden till nationalparkens port. Turerna till Kuhankuono stannar vid behov också på hållplatserna mellan Tortinmäki och Kuhankuono.

Besökare kan bekanta sig med vandringslederna i Kuhankuono på förhand på Kuhankuonos webbplats. Alla Fölis biljetter duger i trafiken till Kuhankuono.

 

Tidsplan

Under veckosluten går det turer till Kuhankuono en gång i timmen, med undantag av morgonens allra första och kvällens sista turer. Den sista returturen startar från Kuhankuono efter klockan sju på kvällen. Vardagar körs sex turer i båda riktningarna, dvs. med cirka två timmars mellanrum.

 

""

Vandringsleder

  • Karpalostigen 2 km
  • Savojärvi rundslinga 6 km
  • Pukkipalo-leden 9 km
  • Haukkavuorirutten 11 km
  • Vajosou vandring 30 km

Service i Kuhankuono

  • Rantapihas kiosk vid Savojärvis strand. I kiosken säljs korv (som man får grilla själv), bullar, glass och drycker. Man kan också ringa och begära att kiosken ska hålla öppet på numret 050 0935 960.
  • Caféet Toivolan Kievari

Hitta den lämpligaste turen till Kuhankuono i reseplaneraren