Gå till innhållet
Åbo regiontrafik
kaupunkipyörä ja lehmiä pellolla

Fölläri-stationsnätverket utvecklas

nyheter

|

Föli-cyclar

|

Nya tjänster

|

9.9.2022

Med höstens ankomst har vi uppdaterat föllari-nätverket för att bättre möta användarnas behov genom att ta bort några stationer som inte användes så mycket och lägga till nya stationer i Hirvensalo och Runosmäki. Det finns nu totalt 203 stationer runt om i Åbo. Alla stationer hittar du i Fölis vägguide, Åbo servicekarta eller appen Donkey Republic. 

De nya stationerna möjliggör ännu mer omfattande närturism med stadscykel. I exempelvis Hirvensalo hinner man fortfarande hälsa på korna som betar nära Friskala fågeltorn. I Runosmäki kan du besöka Nunnavuori, som reser sig till en höjd av mer än 63 meter. Det är en fantastisk utsikt från toppen av berget. Berget har ett naturreservat på knappt en hektar, eftersom där finns den mest betydelsefulla forntida stranden, eller djävulsåkern, i Åbo. 

Om resan verkar lång kan du åka buss ena vägen eller någon bit på vägen. Om du har minst 30 dagars abonemang på ditt Föli kort kan du utnyttja rätten att använda stadscyklarna och kombinera  användandet av bussar och cyklar fritt.