Työnantaja voi tukea työntekijöiden ja asiakkaiden liikkumista monella tavalla. Yritys voi tarjota tietoa saatavilla olevista joukkoliikennepalveluista, ja ohjata henkilökuntaa ja asiakkaita näin sujuvan ja ympäristöystävällisen joukkoliikenteen pariin. Apua opastavan materiaalin tekoon saa seudullisesta joukkoliikennetoimistosta. Fölistä voi ostaa työmatkaseteleitä, jotka toimivat kuten lounassetelit. Henkilökunnan käyttöön voi hankkia myös Fölin matkakortteja. Asiointimatkat hoituvat kätevästi busseilla ja Föli-fillareilla. Syksyllä 2019 saadaan käyttöön helppokäyttöinen Föli-työmatkakortti!

Föli-työmatkakortti

Fölin työmatkakortilla työntekijät voivat vaihtaa oman auton ja aamuruuhkat vaikka unelmaloman suunnitteluun. Työmatkakortti on loistava vaihtoehto työsuhde-eduksi. Se saadaan käyttöön syksyn 2019 aikana.

 

Työntekijälle Föli-työmatkakortti on veroton etu 300 euroon saakka. Jos työnantaja maksaa työmatkakortista verovapaan maksimimäärän eli 25 euroa kuukaudessa, 30 päivän normaalihintainen kausikortti tulee maksamaan työntekijälle 27 euroa kuukaudessa. 90 päivän kausikortin hinnaksi jää 65 euroa eli vain noin 22 euroa kuukaudessa. Työmatkakortille voi ladata joko kauden tai arvoa.

 

Työnantajalle ei aiheudu tästä verottomasta osuudesta palkan sivukuluja, ja lisäksi työnantaja voi vähentää työmatkakorttien hankintakulut tuloverotuksessa. Työmatkakortin voi tilata milloin vain ja etu on verovuosikohtainen.

 

Työmatkakortti on hyvä tapa toteuttaa ympäristöystävällistä yritysstrategiaa ja se auttaa vahvistamaan positiivista työnantajamielikuvaa.

 

Lue lisää työmatkakortista.

 

Aikataulunäyttö ja pysäkkikartat toimitiloissa

Yritys voi laittaa tiloihinsa opastavaa materiaalia helpottamaan asiakkaiden ja työntekijöiden liikkumista. Fölin aikataulunäyttö kertoo yritystä lähellä sijaitsevien pysäkkien ohi kulkevien linjojen reaaliaikaiset aikataulut. Aikataulunäkymän käyttöönotto vaatii ainoastaan sopivan näytön sekä nettiyhteyden. Pysäkkikartat helpottavat pysäkkien löytämistä.

 

Ota aikataulunäyttö käyttöön!

  • Reaaliaikaisen aikataulunäkymän saa esille osoitteesta omatpysakit.foli.fi.
  • Klikkaa karttaa tai kirjoita pysäkin nimi/numero, ja valitse haluamasi pysäkit.
  • Pysäkkien seuraavat ohitusaikataulut avautuvat uudelle välilehdelle.
  • Aikataulunäytössä näkyvien rivien määrää voi rajata muuttamalla osoiteriville esim. &pagerows=4 (näyttää 4 riviä, oletus on 16 riviä).

 

Pysäkkikartat ja muu opastava materiaali

Lähimmät bussipysäkit ja niiden ohi kulkevat linjat voi merkitä aluekarttaan. Pysäkkikartta kannattaa asettaa esille esim. aulatiloihin, jotta asiakkaat ja työntekijät voivat tarkistaa, missä pysäkit sijaitsevat ja mitkä niiden numerot ovat.

 

Meyerin Turun telakalle ja Bayerin Turun toimipisteelle on tehty yksilöidyt työntekijöiden liikkumista helpottavat esitteet, joista löytyy tieto toimipisteelle vievistä Fölin linjoista ja niiden aikataulut. Vastaavia esitteitä voidaan toteuttaa myös muille alueen isoille työnantajille. Tutustu esitteisiin:

 

Reittioppaan linkittäminen nettisivuille

Yritys voi linkittää Fölin reittioppaan internet- tai intranetsivuilleen.

 

 

Tyksin aulassa on aikataulunäyttö ja sairaalaa ympäröivän alueen pysäkkikartat helpottamassa henkilökunnan ja asiakkaiden liikkumista.

Työntekijät voivat ladata työmatkaseteleillä matkakorttiaan Fölin palvelupisteissä.

Työmatkaseteli toimii kuten lounasseteli

Työmatkaseteli on kätevä tapa toteuttaa työsuhdematkalippu. Seteli toimii samankaltaisesti kuin lounasseteli. Työmatkaseteleitä työntekijöilleen tarjoavan yrityksen imago paranee ja houkuttelevuus työnantajana lisääntyy. Työntekijöiden hyötyliikunnan määrä kasvaa, kun työmatkat kuljetaan bussilla. Työsuhdematkalippu on 300 euron enimmäismäärään saakka kokonaan verovapaa luontaisetu.

 

Paperiset työmatkasetelit

Työnantaja ostaa setelit seudullisesta joukkoliikennetoimistosta ja jakaa ne työntekijöilleen. Työntekijä voi ladata seteleillä matkakorttiaan Fölin palvelupisteissä.

 

Sähköiset työmatkasetelit

Sähköinen työmatkaseteli kulkee joko työntekijän matkapuhelimessa tai erillisellä matkakortilla. Sähköistä työmatkaseteliä tarjoaa tällä hetkellä Eazybreak Oy, Smartum Oy, Edenred Finland Oy ja ePassi Payments Oy.

 

Lue lisää työmatkaseteleistä.

HUOM! Syksyllä 2019 saadaan käyttöön kätevä Föli-työmatkakortti! Lue lisää: foli.fi/tyomatkakortti

NÄIN OTAT TYÖMATKASETELIT KÄYTTÖÖN

Erinomainen Esimies ostaa Fölin työmatkaseteleitä työntekijöilleen joko sähköisinä tai paperisina.

Ilo matkustamisen helppoudesta leviää työpaikalla hallitsemattomasti.

Tyytyväinen Työntekijä lataa työmatkaseteleillä matkakorttiaan Fölin palvelupisteessä.

Tyytyväinen Työntekijä rentoutuu työmatkallaan Fölin kyydissä ja nauttii hetken joutilaisuudesta.

Laskutusasiakkuus - asiointimatkat fölillä ja föllärillä

Fölin laskutusasiakkaana yritys voi ostaa ja ladata Fölin lippuja ja matkakortteja. Lippujen hinnat ovat hinnaston mukaisia ja ne laskutetaan kuukausittain.

 

Työnantaja voi hankkia matkakortteja työntekijöiden käyttöön esimerkiksi työpäivän aikana tehtäviä asiointimatkoja varten. Matkakortteja voi käyttää kuka tahansa eli henkilökunnan yhteiskäytössä voi olla yksi tai useampi matkakortti.

 

Asiointimatkoihin voi Turun keskustan alueella käyttää myös Föli-fillareita eli fölläreitä, joita on Turussa yhteensä 300 kpl. Kaupunkipyörien asemat sijoittuvat pääasiassa Sataman ja Kupittaan välille. Kausikortteihin sisältyy fölläreiden käyttöoikeus ja arvokortteihin voi ostaa föllärinkäyttömahdollisuuden, joka maksaa 40 euroa / vuosi.

 

Yritys tai yhteisö voi hakea laskutusasiakkaaksi lähettämällä täytetyn PDF iconlaskutussopimushakemuksen (pdf) sähköpostitse: joukkoliikenne(a)turku.fi.

 

Kaupunkipyöräasema yrityksen edustalle 900€/kk

Turussa yritykset voivat ostaa kaupunkipyöräaseman tontilleen alkaen hintaan 900€/kk. Pyöräaseman myötä liikenneyhteydet paranevat, ja henkilökunta ja asiakkaat kiittävät. Föli-fillareiden eli fölläreiden asemat näkyvät myös Fölin reittioppaassa. Tilaaja saa nimetä pyöräaseman haluamallaan tavalla.

 

Fölläriasemien hinnasto:

  • 10 pyöräpaikan teline, 900 eur + alv/kk
  • 15 pyöräpaikan teline, 1054 eur + alv/kk

 

Asema tulee osaksi Turun kaupungin kaupunkipyöräverkostoa ja palveluntuottajan hintaan sisältyvät kaikki samat palvelut ja velvollisuudet, kuin Turun kaupungin omiin asemiinkin. Sopimukseen sisältyy mm. pyöräaseman pyörien tasapainottaminen Turun kaupungin sopimuksen mukaisesti, eli asemalla riittää aina pyöriä.

 

Vuokrasopimus on määräaikainen (vähintään 12 kk), toimitus 4 kk tilauksesta.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisää myytävistä fölläriasemista: folifillarit(a)turku.fi
Lue lisää fölläreistä: www.foli.fi/kaupunkipyorat

Föli-lippu seminaarikutsuun tai tapahtumalippuun

Fölin lipun voi liittää erilaisiin tapahtumalippuihin ja vaikka seminaarikutsuihin. Lippuja luetaan sähköisesti, joten matkalippu voidaan toimittaa esimerkiksi sähköpostitse tai suoraan kutsuun tulostettuna. Föli-lippu on helppo liittää myös osaksi Lippupisteen kautta myytäviä tapahtumalippuja. Yhteislippu on käytössä jo Turun Kaupunginteatterin ja Linnateatterin esityksissä sekä Turun filharmonisen orkesterin konserteissa.

Föli-lipun voi liittää tapahtumalippuihin ja kutsuihin. Lippua näytetään bussin lukijalaitteelle eli erillistä lippua ei tarvita.

Ota yhteyttä

Kerromme mieluusti lisää ja autamme esimerkiksi opastavan materiaalin teossa. Ota yhteyttä: joukkoliikenne@turku.fi.

Fölin liikkuva palvelupiste vierailulle yritykseen

Fölin liikkuvasta palvelupisteessä voi ostaa ja ladata Fölin yleisimpiä korttituotteita sekä kysyä mieltä askarruttavia joukkoliikenneasioita. Tiedustele palvelupistettä vierailulle yritykseenne! Vierailu on maksuton. Ota yhteyttä: joukkoliikenne@turku.fi.