Fölin palvelut yrityksille

Fölin palvelut yrityksille

Joukkoliikenteestä hyvä vaihtoehto työ- ja asiointimatkoihin

Työnantaja voi tukea työntekijänsä sujuvaa ja ympäristöystävällistä työmatkaliikkumista monella tavalla. Työntekijöitä ja asiakkaita voi ohjata joukkoliikenteen käyttöön tarjoamalla heille tietoa saatavilla olevista joukkoliikennepalveluista. Yritys voi esimerkiksi hankkia aikataulunäytön yrityksen tiloihin. Aikataulunäyttö kertoo yritystä lähellä sijaitsevan pysäkin tai pysäkkien seuraavat lähdöt eli niiden ohi kulkevien linjojen reaaliaikaiset pysäkkien ohitusajat. Aikataulunäkymän käyttöönotto vaatii ainoastaan sopivan näytön sekä nettiyhteyden.

Työntekijöiden ja yrityksessä asioivien henkilöiden joukkoliikenteen käyttöä voi helpottaa myös muulla opastavalla materiaalilla, kuten yrityksen tiloihin esille laitettavilla erilaisilla visuaalisilla opastetauluilla. Aulassa voi olla esimerkiksi aluekartta, johon on merkittynä lähimmät bussipysäkit ja niiden ohi kulkevat linjat. Tuorekin joukkoliikenteen käyttäjä tietää näin, mistä pääsee kätevimmin bussin kyytiin. Työnantaja voi myös linkittää Fölin reittioppaan internet- tai intranetsivuilleen.

Apua opastavan materiaalin tekoon saa seudullisesta joukkoliikennetoimistosta.

Työmatkaseteli toimii kuten lounasseteli

Työmatkaseteli on kätevä tapa toteuttaa työsuhdematkalippu. Seteli toimii samankaltaisesti kuin lounasseteli: työnantaja ostaa setelit ja jakaa ne työntekijöilleen. Käytössä on myös sähköinen työmatkaseteli, jonka käsittely on työnantajalle paperisia seteleitä helpompaa. Työntekijän mukana sähköinen työmatkaseteli kulkee joko matkapuhelimessa tai erillisellä maksukortilla.
Työntekijä voi ladata seteleillä matkakorttiaan Fölin palvelupisteissä (sähköisillä työnmatkaseteleillä toistaiseksi vain Fölin palvelutoimistossa, Aurakatu 5, Turku). Etu on houkutteleva myös satunnaisesti joukkoliikennettä käyttävälle, joka voi käyttää setelin arvokortin lataamiseen.
Paperiset työmatkasetelit tilataan sähköpostitse tilauslomakkeelle, jolloin ne toimitetaan työnantajalle kirjattuna kirjeenä. Sähköistä työmatkaseteliä tarjoaa kolme toimijaa: Eazybreak Oy, Smartum Oy ja Edenred Finland Oy.

Työmatkaseteleistä hyötyy niin työnantaja, työntekijä kuin ympäristökin. Ympäristövastuullisuus parantaa yritysmielikuvaa ja työnantajan houkuttelevuutta. Suosimalla joukkoliikennettä päästöt vähenevät ja autoilusta aiheutuvat kustannukset pienenevät. Myös hyötyliikunnan määrä kasvaa, kun työmatkat kuljetaan bussilla. Hyötyliikunta parantaa työntekijöiden terveyttä ja työhyvinvointia.
Lue lisää työmatkaseteleistä.

Laskutusasiakkuus - asiointimatkat fölillä ja föllärillä

Fölin laskutusasiakkaana yritys voi ostaa ja ladata Fölin eri lipputuotteita, kuten arvo- ja kausikortteja. Normaalihintaiset matkakortit ovat haltijakohtaisia, joten yritys voi hankkia esimerkiksi yhteisiä arvokortteja työntekijöilleen käytettäväksi. Lippujen hinnat ovat hinnaston mukaisia ja ne laskutetaan kuukausittain.
Yritys tai yhteisö voi hakea Fölin laskutusasiakkaaksi sähköpostitse joukkoliikenne(a)turku.fi. Asiakkuudesta sovitaan tarkemmin laskutussopimuksella. Yksityisille henkilöille ei ole tarjolla laskutusasiakkuutta vaan laskutamme ainoastaan yrityksiä ja yhteisöjä.

Työnantaja voi hankkia matkakortteja työntekijöiden käyttöön esimerkiksi työpäivän aikana tehtäviin asiointimatkoihin. Haltijakohtaisia matkakortteja voi käyttää kuka tahansa eli yrityksen henkilökunnan yhteiskäytössä voi olla yksi tai useampi matkakortti. Saatavilla on sekä kausi- että arvokortteja. Kausikortti soveltuu yrityksille, joissa matkoja tehdään säännöllisesti ja paljon. Arvokortti soveltuu parhaiten satunnaisille käyttäjille.

Asiointimatkoihin voi Turun keskustan alueella käyttää myös Föli-fillareita eli fölläreitä, joita on Turussa yhteensä 300 kpl. Kaupunkipyörien asemat sijoittuvat pääasiassa Sataman ja Kupittaan välille. Kaupunkipyörillä on oma hinnasto. Työpaikalla käytössä oleviin matkakortteihin voi ostaa föllärinkäyttömahdollisuuden, joka maksaa 40 euroa / vuosi.

Ota aikataulunäyttö käyttöön!

Yritystä lähellä sijaitsevan pysäkin tai pysäkkien seuraavat lähdöt saa nettiselaimen kautta helposti näkyviin esimerkiksi aulatelevisioon. Aikataulunäkymän käyttöönotto vaatii ainoastaan sopivan näytön sekä nettiyhteyden. Aikataulunäytöstä niin työntekijät kuin vaikkapa asiakkaatkin voivat tarkistaa seuraavien bussien lähtöajat. Reaaliaikaisen aikataulunäkymän saa esille osoitteesta omatpysakit.foli.fi, jonka karttanäkymästä voi joko karttaa klikkaamalla tai pysäkin numeron tai nimen kirjoittamalla valita haluamansa pysäkit. Pysäkkien seuraavat ohitusaikataulut avautuvat uudelle välilehdelle. Aikataulunäytössä näkyvien rivien määrää voi rajata muuttamalla osoiteriville esim. &pagerows=4 (näyttää 4 riviä, oletus on 16 riviä).
Paperisen, arvioidut pysähtymisajat kertovan aikataulun saa tulostettua saman osoitteen Pysäkkitulosteet-välilehdeltä.

Fölin liikkuva myyntipiste vierailulle yritykseen?

Fölin liikkuvasta myyntipisteestä voi ostaa ja ladata Fölin yleisimpiä korttituotteita sekä kysyä mieltä askarruttavia joukkoliikenneasioita. Tiedustele liikkuvaa myyntipistettä vierailulle yritykseenne!

Vierailuliput seminaareihin ja  tapahtumiin

Kyn yritys järjestää seminaarin tai tapahtuman, tilaisuuteen saapuville on mahdollista räätälöidä Föli-lippuja. Niitä voidaan toimittaa ja lukea myös sähköisesti, joten matkalippu voidaan toimittaa esimerkiksi sähköpostitse tai suoraan kutsuun tulostettuna.

Fölläriasema yrityksen edustalle alkaen 900€/kk

Turussa yritykset voivat ostaa kaupunkipyöräaseman tontilleen hintaan 900€/kk. Yksityiset toimijat voivat siis edistää kaupunkipyöräjärjestelmän laajenemista. Pyöräaseman myötä liikenneyhteydet paranevat, ja henkilökunta ja asiakkaat kiittävät. Ehkä uudetkin asiakkaat löytävät tiensä yrityksen luo. Föli-fillareiden eli fölläreiden asemat näkyvät muuten myös Fölin reittioppaassa!

Fölläriasemien hinnasto:

  • 10 pyöräpaikan teline, 900 eur + alv/kk
  • 15 pyöräpaikan teline, 1054 eur + alv/kk

10 pyöräpaikan asema vaatii leveydeltään 9 metrin ja syvyydeltään 4 metrin tilan. 15 pyöräpaikan asema vaatii tilaa leveyssuunnassa 13 metriä ja syvyyssuunnassa 4 metriä.

Tilaaja saa nimetä pyöräaseman haluamallaan tavalla ja asema näkyy kartoilla kyseisellä nimellä. Tilaaja saa kertoa pyöräaseman infotaulun toisella puolella, miten edistää kestävää kehitystä Turussa. Kyseessä ei ole mainospaikka.

Asema tulee osaksi Turun kaupungin kaupunkipyöräverkostoa ja palveluntuottajan hintaan sisältyvät kaikki samat asemaan ja siinä oleviin pyöriin liittyvät palvelut ja velvollisuudet, kuin Turun kaupungin omiin asemiinkin. Sopimukseen sisältyy mm. pyöräaseman pyörien tasapainottaminen Turun kaupungin sopimuksen mukaisesti.

Vuokrasopimus on määräaikainen, minimissään 12 kuukautta. Toimitus on 4 kuukauden kuluttua tilauksesta. Sopimus tehdään pyöräjärjestelmän toimittajan Nextbike Polskan kanssa. Tilaaja suunnittelee telineen paikan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Tilaaja vastaa mahdollisista pohjatöistä sekä toimenpidelupahakemuksesta.

  • Ota yhteyttä ja kysy lisää myytävistä fölläriasemista: katariina.salokannel(a)turku.fi
  • Lue lisää fölläreistä: www.foli.fi/fillarit

 

Ota yhteyttä

Kerromme mieluusti lisää ja autamme esimerkiksi opastavan materiaalin teossa. Ota yhteyttä: joukkoliikenne@turku.fi.

 

Suosittele