Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Matkustajat pysäkillä, kuvituskuva

Maksaminen Fölin busseissa on nyt entistä näppärämpää! - voit nyt muun muassa ostaa lasten lipun ja maksaa useamman henkilön matkat lähimaksulla

uutiset

|

Liput ja hinnat

|

Uudistukset

|

11/24/2021

Tervetuloa kokemaan maailman helpoin matkustaminen!

Keskiviikosta 24.11.2021 alkaen lähimaksulla varustetulla pankkikortilla, luottokortilla tai mobiililaitteella voi maksaa oman matkansa lisäksi myös seuralaistensa matkat. Uudistuksen myötä myös lasten kertalippu on maksettavissa lähimaksulla. Lähimaksuominaisuudella voi nyt maksaa myös muita lipputuotteita, joita ovat rahtimaksut ja 24 tunnin vuorokausilippu.

Miten lapsi voi ostaa lasten lipun lähimaksulla?

  1. Kerro ennen maksamista kuljettajalle, että haluat ostaa lasten lipun lähimaksulla.
  2. Odota, kunnes bussin lukijalaitteen näytölle tulee teksti ”1x Kertalippu 7-14v 1,50 €”.
  3. Vie maksuvälineesi lukijalaitteelle. Lippusi tulostuu ja saat sen kuljettajalta. Jos vaihdat bussia, näytä lipun QR-koodi bussin lukijalaitteen alaosan valoon.

Miten maksan useamman henkilön matkan?

  1. Kerro kuljettajalle minkälaisia lippuja haluat ostaa ja kuinka monta kappaletta.
  2. Odota, kunnes lukijalaitteen näytölle tulee näkyviin kaikki liput, joita olet ostamassa.
  3. Vie maksuvälineesi lukijalaitteelle. Liput tulostuvat ja saat ne kuljettajalta. Jos vaihdat bussia, näytä kertalipun QR-koodia bussin lukijalaitteen alaosan valoon.

Huom! Järjestelmä ei laske hintakattoja niille lähimaksulla maksetuille lipuille, jotka on tulostettu. Hintakatot kertyvät siis vain silloin kun matka maksetaan tavallisena lähimaksuna.

Jos haluat maksaa muiden matkoja, mutta samalla kerryttää omien matkojesi määrää hyödyntääksesi lähimaksun hintakattoa, tulee sinun maksaa oma matkasi erikseen tavallisena lähimaksuna näyttämällä maksuvälinettäsi lukijalaitteelle. Tällöin sinulle ei tulostu erillistä matkalippua. Bussin vaihtaminen onnistuu näyttämällä lähimaksuvälinettä bussin lukijalaitteelle.

Lähimaksu pähkinänkuoressa

Föli toi ensimmäisenä Suomessa lähimaksamisen paikallisliikenteeseen. Samalla liityimme harvalukuiseen kansainvälisten edelläkävijöiden joukkoon EMV-lähimaksuteknologiassa.

Lähimaksulla ostettaessa kertalippu sisältää 2 tunnin vaihto-oikeuden. Lipun lopullinen hinta määrittyy osto- ja matkustuskertojen mukaan siten, että matkustaja saa aina edullisimman mahdollisen lipun. Esimerkiksi jos asiakas ostaa päivän aikana kolmannen aikuisten kertalipun (normaalihinta olisi 3 x 3 euroa = 9 euroa), lähimaksulla ostettu lippu muuttuu päivälipuksi (8 euroa).

Veloitus tapahtuu pankkitililtäsi päivän päätteeksi. Maksut voivat kirjautua eri päivälle kuin sille päivälle, jolloin olet matkustanut. Sinulta voidaan veloittaa joko kertalipun, päivälipun tai 7 päivän lipun hinta.

Jos teet lähimaksulla useamman matkan kertalipun kahden tunnin vaihtoajan sisällä, sinulta veloitetaan päivän päätteeksi vain yksittäinen kertalipun hinta.

Päivälipun hinnalla puolestaan saat rajattoman määrän matkoja päivän aikana ja 7 päivän lipulla rajattoman määrän matkoja viikon sisällä. Lippu on voimassa liikennöintivuorokauden loppumiseen asti (klo 04:00).

Joiltain pankkikorteilta veloitetaan maksun yhteydessä katevaraus (1-20€). Määrä ja sekä vapauttamisen aikataulu on pankkikohtainen. Suosittelemme olemaan yhteydessä pankkiinne, jos teillä on kysymyksiä katevarauksista.