Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
Kaupunkipyörät saapuvat Turkuun heinäkuun aikana

Kaupunkipyörät saapuvat Turkuun heinäkuun aikana

uutiset

|

Föli-fillarit

|

Uudistukset

|

6/23/2022

Turun kaupunkipyörien eli tuttavallisemmin föllärien piti saapua takaisin kaupunkiin alun perin ennen kesää ja myöhemmän tiedon mukaan kesäkuun lopulla. Föllärien tulo Turkuun viivästyy kuitenkin edelleen palvelun tarjoajasta eli Donkey Republicista johtuvista syistä. Tämänhetkisen arvion mukaan föllärit saadaan kaupunkilaisten käyttöön heinäkuun aikana. Kaupunkipyöräkausi jatkuu 31.10. saakka. 

- Olemme hyvin pahoillamme viivästymisestä, mutta valitettavasti emme voi tehdä mitään asian vauhdittamiseksi. Ainoa toiveemme on, että hyvää tosissaan kannattaa odottaa. Onneksi juhannuksena sentään paistaa aurinko ja on lämmintä, kertoo liikennepalvelupäällikkö Risto Peltonen.  

Pyörät tulevat aikaisempaan tapaan osaksi Fölin palvelukokonaisuutta eli jatkossakin Fölin kausikortit, jotka ovat voimassa vähintään 30 päivää sisältävät fölläreiden käyttöoikeuden. Jos ei omista Fölin kausikorttia, föllärin kertamaksu on 2 euroa ja kuukausimaksu on 6 euroa. Kausituote tulevana kesänä maksaa 25 euroa ja jatkossa 35 euroa pyöräilykaudelta eli huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Kaikki hinnat sisältävät kerrallaan tunnin ajoaikaa, jonka jälkeen ylimenevästä ajasta peritään lisäaikahinnaston mukainen maksu. 

Uusi föllärijärjestelmä on oiva matkaseura paljon matkustavalle 

Föllärijärjestelmän toimittaa tanskalainen Donkey Republic, jonka pyöriä on noin 16 000 yhteensä yli 70 Euroopan kaupungissa. Myös  näiden muiden kaupunkien pyörät ovat Turussa kaupunkipyöräilevien käytössä samoin ehdoin kuin Turkuun tulevat föllärit. Voit siis sovelluksesta hankkimallasi käyttöoikeudella vuokrata pyörän käyttöösi esimerkiksi Barcelonassa tai Kotkassa. Muut pyöräilykaupungit näet muun muassa Donkey Republicin sovelluksesta.  

Turkuun fölläreitä tulee 700 kappaletta. Keskusta-alueella kaupunkipyörien asemaverkosto perustuu telineellisiin asemiin, ja keskustan ulkopuolella asemilla ei ole välttämättä fyysisiä rakenteita vaan asemien sijainnin voi tarkistaa sovelluksesta. Kaupunkipyöräasemia on jo alettu pystyttämään kaupunkialueelle.