Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
""

Föli voitti kansainvälisen BEST-tutkimuksen

uutiset

|

Päätöksenteko

|

Osallistu ja vaikuta

|

Ympäristö

|

Uudistukset

|

Tiedote

|

9.3.2023

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontuu keskiviikkona 15.3.2023. Kokouksessa mm. esitellään kansainvälisen BEST-tutkimuksen tuloksia. Föli voitti kolmatta kertaa peräkkäin kyseisen asiakastyytyväisyystutkimuksen.

BEST (Benchmarking in European Service of Public Transport) on eurooppalainen yhteistyöverkosto, joka toteuttaa vuosittain kyselytutkimuksen, jolla kartoitetaan jäsenkaupunkien asukkaiden tyytyväisyyttä joukkoliikenteeseen. Vuonna 2022 tutkimuksessa oli mukana 11 kaupunkia: Tukholma, Oslo, Helsinki, Kööpenhamina, Geneve, Bergen, Rotterdam, Trondheim, Tampere, Turku ja Reykjavik.

Kuten aiempinakin vuosina, Fölin tulos oli paras kaikista vertailun kaupungeista. Kyselyyn vastanneista 82 % oli tyytyväisiä Föliin, kun kaikkien kaupunkien keskiarvo tyytyväisyydessä oli 65 %. Kaikkein tyytyväisimpiä ovat usein matkustavat, muutaman kerran viikossa matkustavista peräti 90 % oli tyytyväisiä Föliin.

Erityisen tyytyväisiä turkulaiset ovat Fölin aikataulujen luotettavuuteen, matkustamisen turvallisuuteen sekä matkustusmukavuuteen. Erinomaisen hyvin Föli pärjäsi vertailussa, kun asukkailta kysyttiin miten hyvin he kokevat saavansa vastinetta rahoilleen.

Joukkoliikenteen yhteiskunnallinen merkitys nähdään suurena, 80 % turkulaisista vastaajista uskoi, että joukkoliikenteen käytön lisääntyminen on välttämätöntä liikenneruuhkien vähentämiseksi ja ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Lisätietoja

Tutustu BEST-tutkimustuloksiin Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan esityslistalta.