Turun kaupunki tarjoaa työntekijöilleen Fölin bussikortin edullisesti työsuhde-etuna

19.08.2019 09:47

Turun kaupunki tarjoaa työntekijöilleen Fölin bussikortin edullisesti työsuhde-etuna

Föli-työmatkakortti kannustaa kaupungin työntekijöitä joukkoliikenteen käyttöön ja auttaa Turkua ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Kaupungin työntekijät ottavat uuden työmatkakortin käyttöön ensimmäisinä – myöhemmin syksyllä työsuhde-etu tulee kaikkien yritysten saataville.

Turun tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä ja siitä eteenpäin ilmastopositiivinen. Tavoitteen saavuttaminen vaatii konkreettisia, vaikuttavia tekoja, joista Fölin työmatkakortin tarjoaminen kaikille kaupungin 11 000 työntekijälle on erinomainen esimerkki.

– Tällä hetkellä tieliikenne on Turun toiseksi suurin päästöjen tuottaja. Joukkoliikennettä suosimalla voimme pienentää esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden kulutusta ja pakokaasujen määrää sekä parantaa ilmanlaatua, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

Työmatkakortti houkuttelee jättämään oman auton kotiin

Uuden työsuhde-edun myötä kaupungin työntekijä voi lunastaa itselleen Fölin 30 päivän kausikortin 27 eurolla tai 90 päivän kausikortin 65 eurolla. Edullisen hinnan toivotaan houkuttelevan yhä useampia kaupungin työntekijöitä vaihtamaan oman auton Fölin bussiin, kaupunkipyörään tai vesibussiin.

– On upeaa, että Turun kaupunki ottaa työmatkakortin käyttöön ja näyttää edelläkävijänä mallia muille alueen työnantajille. Turun kaupunkiseudulla on toimiva joukkoliikenne, joka sopii mainiosti työmatkaliikkumiseen, kertoo joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte.

Työmatkakortti tulee kaikkien yritysten saataville

Fölin työmatkakortti tuo uuden vaihtoehdon työsuhde-etuihin, ja se on veroton etu työntekijälle 300 euroon asti. Edullisimmillaan työmatkakortti maksaa työntekijälle vain noin 22 euroa kuukaudessa.

Koska työmatkakortti on luontoisetu, sitä ei ole pakko tarjota samoilla ehdoilla kaikille työntekijöille – toisin kuin liikuntaedun kaltaisia henkilöstöetuja.

– Fölin työmatkakortin voi esimerkiksi rajata vain niille työntekijöille, joilla ei ole käytössä työsuhdeautoa tai omaa parkkiruutua. Työmatkakortti on houkutteleva työsuhde-etu, joka varmasti vaikuttaa positiivisesti myös työnantajamielikuvaan, sanoo Korte

Työmatkakortti lanseerataan yrityksille myöhemmin syksyllä. 

Lue lisää: foli.fi/tyomatkakortti

Suosittele

Ajankohtaista

26.02.2020 12:26
Syksyn teatteriliput toimivat myös Föli-lippuina.
10.02.2020 07:47
Parinkymmentä senioria testasi Fölin liikennettä ja digitaalisia palveluita kuukauden ajan.
07.02.2020 09:21
Kokouksessa käsitellään mm. toiminnan seuranta -raporttia.