Seutu+-lippu korvaa asteittain rinnakkaiskortin

29.01.2021 09:39

Seutu+-lippu korvaa asteittain rinnakkaiskortin

Varsinais-Suomen ELY-keskus ottaa 1.2. käyttöön uuden, helppokäyttöisen Seutu+-lipun, joka korvaa ns. kahden kortin menettelyn linjoilla 801-802, 901-904 (Parainen-Turku), 703-709 (Paimio-Turku) ja 413 (Aura-Turku). Föli-alueen rajat ylittävää liikennettä käyttävät matkustajat ovat tähän asti hankkineet Turun seutulipun ja seutulipun latauskuittia vastaan Kauppatorin Monitorista erillisen Föli-kausikortin. Jatkossa matkustajien ei enää tarvitse hakea erillistä Föli-korttia, koska mobiilisovelluksella hankittu Seutu+ käy sekä perusmatkalla että jatko- ja vaihtomatkoilla Föli-alueella.

Seutu+-kausituote ostetaan matkapuhelimeen ladattavalla Seutu+-sovelluksella. Sovellus toimii uusimmissa Android- ja iOS-puhelimissa. Sovelluksen käyttöön ottaminen edellyttää rekisteröitymistä. Maksutapoja ovat pankki- ja luottokortti (Visa ja Mastercard), MobilePay, Pivo ja Apple Pay. Seutu+ mobiilisovelluksen toimittaa PayIQ. Mobiililippu esitetään Föli-busseissa näyttämällä QR-koodia lukijalaitteen alapuolelle.

Kausituote Seutu+ toteutetaan alkuvuoden aikana myös korttiversiona. Seutu+ kausikortin voi hankkia palvelupisteistä. Korttia voi ladata myöhemmin helmikuussa avautuvilla Seutu+-www-sivuilla tai tarvittaessa palvelupisteissä. Palvelupisteitä on tarkoitus tulla Turkuun, Paimioon, Paraisille ja Auraan.

Seutu+ kausituote on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenneviranomaisen kokeilu. Matkustajille tarjotaan helppokäyttöinen kausituote ja samalla luovutaan asteittain kahden kortin menettelystä. Toistaiseksi Seutu+-tuote kattaa vain kausikortin. Turun seutulippu ei poistu käytöstä ja asiakkailla on edelleen mahdollisuus hankkia se perusmatkaansa varten.

Suosittele

Ajankohtaista

25.02.2021 14:28
3.3. kokouksessa käsitellään mm. tilinpäätöstä ja sähköbussiliikenteen laajentamissuunnitelmaa.
16.02.2021 13:43
Maanantaista 1.3. alkaen Fölin busseissa ei voi ladata matkakorttia.