Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne
sähköbussi

Sähköbussit aloittavat liikennöinnin linjalla 1

uutiset

|

29.9.2016

Föli siirtyy lokakuun alussa uuteen aikakauteen, kun liikenteeseen tulee ensimmäinen kokonaan sähköllä kulkeva linja-auto. Suomalaisen Linkker Oy:n valmistama auto tulee linjalle 1, joka kulkee satamasta kauppatorin kautta lentoasemalle. Loppuvuoden aikana linjalle tulee kaikkiaan kuusi sähköbussia, jolloin linjan perusliikennöinti voidaan ajaa kokonaan sähköbusseilla. Vain sataman ruuhka-aikoina ajetaan täydentäviä vuoroja sataman ja kauppatorin välillä kahdella vähäpäästöisellä dieselautolla.

Turku on ensimmäisenä suomalaisena kaupunkina sähköistämässä kokonaisen linjan liikennöinnin. Sähköbussien avulla liikenteen päästöt, melu ja käyttökustannukset vähenevät.

Sähköbusseissa matkustajilla on mahdollisuus käyttää autojen langatonta wifi-verkkoa mobiililaitteellaan ja laitteita on myös mahdollista ladata USB-liittimen kautta. Lataamisessa on käytettävä omaa johtoa. Jokaiseen sähköbussiin tulee neljä sähköistä informaatiotaulua, jotka kertovat bussin sijainnin kartalla ja muuta matkustajatietoa. Autoihin tulee myöhemmin myös esteettömyyttä parantava ulkokuulutus, joka kertoo pysäkillä mihin bussi on menossa.

Kuuden sähköbussin hankkimisen latauslaitteineen on mahdollistanut Turun kaupunginhallituksen tekemä rahoituspäätös ja Työ- ja elinkeinoministeriön myöntämä investointituki. Hankinnan kokonaisarvo on noin 3,8 miljoonaa euroa. Sähköbussiprojektiin liittyvässä tutkimus- ja kehitysyhteistyössä ovat mukana myös Turun Ammattikorkeakoulu ja Turun Kaupunkiliikenne Oy. 

Voit lukea tiedotteen kokonaisuudessaan ePressin sivuilta.