Parhaan hinnan lippu Föli-sovelluksesta

01.02.2020 17:21

Parhaan hinnan lippu Föli-sovelluksesta

Kuvaavasti nimetty Parhaan hinnan lippu laskee matkustajan puolesta edullisimman hinnan matkustusmäärän mukaan. Sinun ei siis tarvitse etukäteen tietää, miten paljon matkustat – lippu takaa aina edullisimman hinnan.

Parhaan hinnan lippu maksaa aluksi ostaessa kertalipun verran eli 3 euroa, mutta hinta määrittyy osto- ja matkustuskertojen mukaan siten, että matkustaja saa aina edullisimman mahdollisen lipun. Esimerkiksi jos ostat vuorokauden sisällä kolmannen kertalipun (3 x 3 euroa = 9 euroa), parhaan hinnan lippu muuttuu vuorokausilipuksi (8 euroa). Hintakattoja on tällä hetkellä kolme: kertalippu, yhden ja seitsemän vuorokauden lippu.

Jos et matkustakaan niin paljon, että esimerkiksi vuorokausilippu tulisi edullisemmaksi, et häviä mitään. Kertalipun hinta on silti sama kuin normaalina kertalippuna ostettaessa.

Näin ostat parhaan hinnan lipun

  • Parhaan hinnan lipun voi ostaa Föli-sovelluksesta (Apple / Google Play).
  • Lippu maksaa aluksi ostettaessa 3 euroa (yöaikaan klo 23–04 hinta on 4 euroa).
  • Näytä mobiililipun QR-koodi bussissa lukijalaitteen alapuolelle.
  • Kun ensimmäisen lipun voimassaolo päättyy, osta sovelluksesta uusi parhaan hinnan lippu – jos hintakatto tulee vastaan, hinta on kertalippua edullisempi.
  • Parhaan hinnan lippu laskee edullisemman mahdollisen hinnan (kertalippu 2h, 1 vrk tai 7 vrk). Vaikket matkustaisikaan niin paljon, että vuorokausilippu tulisi edullisemmaksi, et häviä mitään.

 

Föli-sovellusta kehitetään jatkuvasti

Hintakattoja hyödyntävä lipputuote on ollut saatavilla tammikuun alusta alkaen Fölin mobiilisovelluksessa.

– Parhaan hinnan lippu laskee automaattisesti edullisimman lipun käyttöön perustuen. Matkustajan ei tarvitse etukäteen tietää, minkä verran hän matkustaa ja mikä lippu sopisi parhaiten matkustustarpeeseen. Kuuntelemme aktiivisesti asiakaspalautteita, joissa sovellukseen on toivottu tällaista Tuplakortin tyyppistä tuotetta, sanoo Fölin kehittämispäällikkö Topias Pihlava.

– Föli on vanhin asiakkaamme ja olemme vuosien varrella päässeet toteuttamaan heille paljon erilaisia uusia ominaisuuksia ja lipputuotteita sarjalipuista matkakorttien lataukseen. Yhteistyö on ollut tiivistä ja hyvin hedelmällistä. Olemme myös iloisia, että loppukäyttäjät ovat ottaneet nopeasti käyttöön uudet tuotteet, kertoo sovelluksen kehittäneen PayiQ:n toimitusjohtaja Tuomo Parjanen.

Suosittele

Ajankohtaista

14.01.2021 11:28
Käsittelyssä on lausunto lakiluonnoksesta, jolla pyritään edistämään liikenteen päästövähennyksiä.
18.12.2020 13:27
Voit käydä tutustumassa sivustoon osoitteessa beta.foli.fi.