Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Lähimatkailua Liedossa

Kuoviluoto

Kuoviluodon luonnonsuojelualue on lähes neljän hehtaarin suuruinen rauhoitettu alue Littoistenjärven rannassa. Kuoviluodon vanhimmat männyt ovat liki 200-vuotiaita ja vanhimpien kuustenkin ikä on yli 150 vuotta.

Bussit: 2B, 2C
Lähin pysäkki: Verkatehdas
Lue lisää Kuoviluodosta.

 

Liikennepuisto 

Leijona-liikennepuisto sijaitsee Mestarinaukiolla Liedon kunnantalon puistossa. Liikennepuistossa alle 12-vuotiaat lapset voivat ajella turvallisesti ja hauskasti polkuautoilla. Samalla liikennesäännöt ja liikenteessä käyttäytyminen tulevat tutuksi. Liikennepuiston käyttö on maksutonta. Sen yhteydessä on myös leikkipaikka, joka soveltuu pienillekin lapsille.
Bussi: 6
Lähin pysäkki: Liedon terveyskeskus
Lue lisää liikennepuistosta.

 

Verkatehdas 

Littoisten verkatehdas perustettiin vuonna 1823 Suomen ensimmäisten teollisuuslaitosten joukossa. Alue on luokiteltu merkittäväksi kulttuurihistorialliseksi ympäristöksi.
Bussit: 2B, 2C
Lähin pysäkki: Verkatehdas
Lue lisää Littoisten Verkatehtaasta.

 

Nautelankoski 

Kaunis Nautelankoski rantoineen on rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi. Alueeseen voi tutustua joen molemmilla puolilla kulkevaa luontopolkua pitkin.
Bussit: 402
Lähin pysäkki: Nautelankoski
Lue lisää Nautelankoskesta.

 

Liedon Vanhalinna

Liedon Vanhalinna on yksi Suomen merkittävimmistä esihistoriallisista ja varhaishistoriallisista muinaislinnoista. Sen jyrkkärinteinen kalliomäki kohoaa 55 metriä merenpintaa korkeammalle. Mäen juurella on voi tutustua Vanhalinnan tilan kauniiseen kartanomiljööseen.
Bussi: 6
Lähin pysäkki: Vanhalinna
Lue lisää Liedon Vanhalinnasta.

Lähimatkailua Liedossa