Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Lähimatkailua Kaarinassa

Kuvakkeiden selitykset

Luonto   Taide    Urheilu    Uimaranta 

Puutarha   Lapsiperheille    Meri    Historia

 

Järvelän kosteikko 

Kaarinan ja Liedon rajalla, Littoistenjärven pohjoispuolella sijaitsee hieno linturetkikohde. Kosteikolla pesii runsaasti erilaisia lintuja, joita voi tarkkailla vaikka lintutornista.
Bussi: 2B, 2C
Lähin pysäkki: Ukonkatu
Lue lisää Järvelän kosteikosta.

 

Tuorla 

Historiallisella Tuorlan alueella voi tutustua kauniiseen kartanoon ja sen puutarhaan. Kartanon ohi kulkee satoja vuosia vanha Kuninkaantie Tukholmasta Viipuriin. Tuorlan observatorioon pääsee vierailulle esimerkiksi avoimien ovien aikana.
Bussit: 700-707
Lähin pysäkki: Tuorla I
Lue lisää Tuorlasta.

 

Vaarniemi 

Vaarniemen luonnonsuojelualueella voi ihastella tammivanhuksia sekä maisemia aina Turkuun asti, kun kiipeää korkean kallion päälle Vaarniemen näkötorniin. Vaarniemestä pääsee jatkamaan matkaa Rauvolanlahdelle sekä Katariinanlaaksoon.
Bussit: 7, 221
Lähin pysäkki: Rauvolantie
Lue lisää Vaarniemen näkötornista.

 

Huttalan linnavuori 

Huttalan linnavuori on 74 metriä korkea jyrkkärinteinen mäki, joka on ollut käytössä kahteen otteeseen: esiroomalaisella ajalla 500 eaa.–0 sekä rautakauden lopussa 1000–1100-luvuilla.
Bussit: 702–706
Lähin pysäkki: Lystilä I
Lue lisää Huttalan linnavuoresta.

 

Kuusiston linnanrauniot 

Piikkiönlahden rannalla sijaitseva Kuusiston keskiaikainen piispanlinna rakennettiin Suomen katolisen kirkon piispojen turvapaikaksi. Linna oli käytössä 1200-luvun lopulta vuoteen 1528.
Bussi: K2
Lähin pysäkki: Kuusiston kartano
Lue lisää Kuusiston linnasta.

 

Littoistenjärvi 

Kaarinan ja Liedon kunnan rajalla sijaitseva Littoistenjärvi on suosittu luontokohde. Järveltä löytyy mutkittelevia luontopolkuja sekä uimaranta. Alueella on myös lintutorneja, joista on näkymät loistavana lintukohteena tunnetulle Järvelän kosteikolle. Uimarannalta voi bongata vastarannalla sijaitsevan vanhan verkatehtaan.
Bussit: 2B, 2C
Lähin pysäkki: Littoistenjärvi
Lue lisää Littoistenjärvestä.

Vaarniemi