Milloin bussissa on väljintä – tietoa ruuhkaisuudesta

10.12.2020 09:46

Milloin bussissa on väljintä – tietoa ruuhkaisuudesta

Kerromme koronaviruksen leviämistä ehkäisevistä ohjeista koronasivullamme osoitteessa föli.fi/korona. Osana ohjeita suosittelemme matkustamaan ruuhka-aikojen ulkopuolella, jos se on mahdollista. Työmatkojen kohdalla liikkumavaraa ei yleensä ole, mutta esimerkiksi vapaa-ajan matkustamista kannattaa ajoittaa ruuhka-aikojen ulkopuolelle.

Mihin aikaan bussissa on väljintä matkustaa?

Fölin matkustajamäärä on nyt noin 35–40 prosenttia pienempi kuin normaalisti. Fölin liikenteessä on siis tällä hetkellä normaalia enemmän tilaa matkustaa. Bussin matkustajamäärä kuitenkin vaihtelee linjan, päivän ja matkustussuunnan mukaan, mutta alla olevasta kuvaajasta saa suuntaa-antavaa tietoa.

Aamuisin eniten matkustajia on klo 7 alkavalla tunnilla, mutta aamuruuhka hiljenee klo 9 mennessä.

Iltapäivisin ruuhka jakautuu useammalle tunnille. Eniten matkustajia on klo 14 ja 15 alkavilla tunneilla. Iltapäiväruuhka hiljenee klo 16 ja 17 välillä.

Pääsääntöisesti ruuhkaisinta on aamuisin Turun keskustan suuntaan kulkevissa busseissa sekä iltapäivisin keskustasta poispäin kulkevissa busseissa.

Viikonloppuisin matkustus jakautuu tasaisemmin koko päivälle, eikä selkeitä ruuhkahuippuja ole.

Ruuhkaisinta on aamuisin klo 7–8 ja iltapäivisin klo 14–15.

Kuvaaja perustuu toteutuneisiin matkustajamääriin Fölin busseissa viikon 49 arkipäivinä (30.11.–4.12.). Mukana ovat kaikki linjat. Eri linjojen osalta kuormituksessa voi olla suuria eroja.

Suosittele

Ajankohtaista

14.01.2021 11:28
Käsittelyssä on lausunto lakiluonnoksesta, jolla pyritään edistämään liikenteen päästövähennyksiä.
18.12.2020 13:27
Voit käydä tutustumassa sivustoon osoitteessa beta.foli.fi.