Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Fölin liikenne Kuhankuonolle Kurjenrahkan kansallispuistoon

""

Osa Fölin linjojen 21 ja 23 vuoroista liikennöi Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon. Vuonna 2022 liikennettä ajetaan lauantaisin, sunnuntaisin ja pyhäpäivinä 25.4.–30.10. sekä arkisin myös 6.6.–7.8. 

Kansallispuistomatkalle kelpaavat kaikki Fölin matkakortit ja muut liput. Kertalipun voi ostaa myös lähimaksulla bussista.

Liikenne toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen, Pöytyän kunnan, Varsinais-Suomen liiton ja Auran kunnan kanssa.

Reitti

Turussa linjojen 21 ja 23 lähtöpysäkki sijaitsee Puutorilla (pysäkki PT5 Puutori). Kuhankuonolla päätepysäkki sijaitsee kansallispuiston portilla (pysäkki 8850 Kuhankuonon P-alue). Matka-aika on noin tunti.

Kaikki linjojen 21 ja 23 vuorot eivät jatka kansallispuistoon. Normaali päätepysäkki sijaitsee Tortinmäessä. Kuhankuonolle jatkavat vuorot kulkevat päätepysäkiltä Säkyläntietä ja Turunväylää kansallispuiston portille. Kuhankuonon-vuorot pysähtyvät tarvittaessa myös Tortinmäen ja Kuhankuonon välissä olevilla pysäkeillä.

Kuhankuonon retkeilyreitistöön voi tutustua ennakkoon Kuhankuonon nettisivuilla.

Kuhankuonon liikenteessä kelpaavat kaikki Fölin liput.

 

Aikataulu

Viikonloppuisin Kuhankuonolle kuljetaan kerran tunnissa aivan aamun ensimmäisiä ja illan viimeisiä vuoroja lukuun ottamatta. Viimeinen paluuvuoro lähtee Kuhankuonolta iltaseitsemän jälkeen. Arkisin molempiin suuntiin ajetaan kuusi vuoroa eli noin kahden tunnin välein.

PDF-aikataulun löydät alta.

""

Palvelut Kuhankuonolla

  • Rantapihan kioski Savojärven rannalla. Kioskissa on myytävänä makkaraa (itse grillaten), pullaa, jäätelöä ja juomia. Kioskin voi myös tilata avoimeksi numerosta 050 0935 960.
  • Toivolan Kievarin kahvila

Etsi sinulle sopivin vuoro Kuhankuonolle reittioppaasta