Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Miten palautan föllärin?

Fölläri palautetaan Donkey Republicin sovellusta käyttäen. Nähdäksesi föllärien palautuspisteet, paina sovelluksen vasemmassa yläreunassa olevaa näytä palautuspaikat -painiketta.
Huom. Palautuspaikat eivät aina ole täsmälleen samat kuin vuokrauspisteet.

Näin palautat föllärin:
1. Avaa sovellus ja paina palauta-painiketta. Sovellus ohjaa sinut lähimmälle pysäkkialueelle. Voit myös itse valita haluamasi pysäkin.
2. Sovellus käyttää puhelimesi GPS-paikannusta ja tunnistaa kun olet palautusalueella ja päätä vuokraus -painike muuttuu vihreäksi. Näpäytä kyseistä painiketta ja paina kädelläsi pyörän lukko kiinni kun sovellus pyytää sulkemaan lukon.
Mikäli sinulla ei ole internet-yhteyttä käytettävissä kun palautat pyörää, lukitse pyörä silti pysäkille. Käy painamassa päätä vuokraus -painiketta heti kun sinulla on taas netti käytettävissä.

Näin palautat föllärin etänä, jos unohdit päättää vuokrauksen aiemmin:
1. Paina paluu-painiketta. Valitse lopeta vuokraus ja vahvista valintasi jatka-painikkeesta
2. Sovellus kysyy sinulta minne pyörä on jätetty. Merkitse kartalle pyörän sijainti siirtämällä karttanäkymä oikeaan paikkaan. Paina lähetä sijainti -nappia.

Tämän jälkeen sinulla on edessäsi kaksi vaihtoehtoista tilannetta. Tämä riippuu siitä, jätitkö pyörän asema-alueelle vai jonnekin muualle.

Ensimmäinen vaihtoehto: Pyörän pysäköinti asema-alueelle
1. Kun olet lähettänyt pyörän sijainnin, sovellus yrittää ottaa yhteyttä pyörään mutta epäonnistuu, koska et ole enää pyörän lähellä. Epäonnistuneen yrityksen jälkeen sinun täytyy painaa yritä uudelleen -vaihtoehtoa.
2. Sovellus tarjoaa mahdollisuuden katkaista vuokraus ilman yhteyttä lukkoon Paina katkaise silti -vaihtoehtoa.

Toinen vaihtoehto: Pyörän jättäminen muualle kuin asema-alueelle
1. Osa palvelua on käyttäjän vastuu palauttaa vuokrattu pyörä asema-alueelle. Mikäli pyörä jää alueen ulkopuolelle, joutuu henkilökuntamme etsimään kadonnutta pyörää. Tästä syntyy vähintään 5 euron lisäkustannus vuokraajalle riippuen pyörän etäisyydestä vapaaseen asemaan. Mikäli haluat jättää pyöräsi paina katkaise silti -vaihtoehtoa.
2. Sovellus yrittää ottaa yhteyttä pyörän lukkoon mutta epäonnistuu siinä. Valitse yritä uudelleen.
3. Tämän jälkeen sovellus tarjoaa mahdollisuuden katkaista vuokraus ilman yhteyttä lukkoon. Paina katkaise silti.

Suosittelemme käyttämään pyörätelineitä ja pyörässä kiinni olevaa ketjua aina kun mahdollista. Kun pyörän lukko on auki on ketju käytettävissä. Kun haluat käyttää ketjulukkoa, laita ketjulukon pää sille kuuluvaan koloon ennen kuin työnnät lukon kiinni ja lukitset pyörän sovelluksella.

""