Siirry sisältöön
Turun seudun joukkoliikenne

Mitä minun kannattaa tietää kun matkustan bussilla ensimmäistä kertaa?

Pysäkillä kannattaa olla ajoissa ja maksuväline tulisi ottaa esiin valmiiksi. Maksaa voi lähimaksulla, matkakortilla tai Föli-sovelluksella tai käteisellä bussissa.

Kertalippu on voimassa 2 tuntia koko Föli-alueella ja se maksaa aikuiselta 3 € tai käteisellä bussista ostettuna 4 €. Alle 15-vuotiailta lapsilta veloitetaan 1,50 €, käteisellä bussista ostettuna 2 €.

Bussin saapuessa, heilauta kättäsi näkyvästi, jotta kuljettaja näkee sinut. Kun huomaat kuljettajan laittaneen vilkun päälle pysähtyäkseen pysäkille, voit laskea kätesi. Jos on pimeä, kannattaa hyödyntää matkakorttikotelon heijastinpintaa tai esimerkiksi kännykän näyttöä, jotta kuljettaja varmasti näkee sinut ajoissa pysähtyäkseen turvallisesti.

Bussiin noustessa voi maksaa kertalipun. Mobiililipun ja kertalipun QR-koodit näytetään bussin lukijalaitteen alaosaan ja matkakortti näytetään lukijalaitteen etuosaan näytön alapuolelle.

Bussi pysähtyy automaattisesti päätepysäkeillä ja esimerkiksi Turun keskustassa. Muiden pysäkkien kohdalla tulee painaa stop-nappulaa, jotta kuljettaja tietää pysähtyä ja avata sinulle oven.

""