Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Test för gratis resor med rollator börjar i Fölis bussar 24.9.2018

nyheter

|

20.9.2018

Test för gratis resor med rollator börjar i Fölis bussar måndag 24.9.2018 Syftet med testet är att öka tryggheten på bussresor för äldre och personer med rörelsesvårigheter samt öka de äldres delaktighet i samhället. Testet pågår ungefär ett år.

Gratis resor vardagar kl. 9–13

Fölis bussar är fulla största delen av dagen och därför vill vi styra resorna med rollator till dagens lugnaste tid, dvs. mitt på dagen (starttid kl. 9–12.59). Inte heller dagtid kan vi garantera att det finns plats i bussarna. Såsom normalt i kollektivtrafiken kan man inte ta ombord nya barnvagnar, rollatorer eller rullstolar om bussen redan är full. Beroende på bussen ryms det in två till tre rollatorer. I bussar med lågt golv ryms det bara en rollator i gången. Om det redan finns barnvagnar i bussarna, ryms det inte så många rollatorer.

Biljettpriset avgörs av klockslaget och inte av avgångstiden i tidtabellen eller beräknade hållplatstidtabeller. Detta innebär att resan ska betalas på normalt sätt om bussen är försenad och ankommer till hållplatsen först då tiden för gratisresor är slut.