Kollektivtrafiken bearbetas till att bli en helhet för trafiktjänster. Nya lösningar utvecklas ständigt för att färdkedjorna ska fungera smidigt med olika färdmedel och tjänster både i Åboregionen såväl som i Finland och i världen.

I samarbete med många aktörer erbjuder Föli applikationer och paket som underlättar färden både för privatpersoner och företag. Kom med Föli!

Civitas Eccentric

Åbo har som mål att bli en koldioxidneutral stad innan 2040, och smart trafik är en viktig del av denna helhet. Trafiken 2040 kommer framför allt att bestå av fotgängare, cyklister, eldriven kollektivtrafik och samutnyttjade fordon. Allt det här kommer man att kunna utveckla inom det internationella, EU-finansierade projektet CIVITAS ECCENTRIC (2016–2020) som inleddes i början av september 2016, och vars funktioner även stöder stadens strategiska mål om att öka Åbo stads dragningskraft.

Föli för företag

En arbetsresesedel är en förmån som arbetsgivare kan använda för att stöda smidiga och miljövänliga arbetsresor för sin personal. Den förbättrar arbetstrivseln och hälsan samt minskar de kostnader som arbetsresorna förorsakar. Föli erbjuder även företag andra sätt att underlätta för sina arbetstagare att använda kollektivtrafiken.

Föli + taxi = Fölix

Fölix kombinerar taxins flexibilitet och Fölis förmånliga pris.

Du kan antingen ringa efter en taxi till din hemdörr där den för dig till ett ställe där du stiger på en Föli-buss eller ringa efter en taxi till hållplatsen inför hemfärden. Fölixtjänsten fungerar inom Reso område.

Tuup

Tuup är en smart applikation som hjälper dig att planera din rutt, jämföra olika trafikalternativ och att enkelt och säkert betala de olika förflyttningstjänsterna i framtiden.

TripGo

TripGo är en ny typ av ruttapplikation som erbjuder ruttalternativ genom att kombinera t.ex. kollektivtrafik, cykel och taxi. Det är lätt att köpa Fölis biljetter via applikationen.

Kliento

Fölis resekort är också ett stamkundskort! Registrera dig som Kliento-användare och njut av förmånerna.

Föli-mobilapp

Via applikationen går det att köpa både TurkuCard samt enkelbiljetter och resebiljetter som är gångbara inom hela Fölis område. Via applikationen säljs också kombinationsbiljetter där biljetten omfattar inträdet till ett evenemang samt en bussbiljett. Föli-mobilappen kan också användas till laddning av värde- och periodkort.

Valmet Automotive-pendeltrafik

Med Föli till hållplatsen och från hållplatsen till jobbet i Nystad! Valmet Automotive, Åbo stad och NTM-centralen i Egentliga Finland ordnar pendeltrafik mellan Åbo och Nystad. Turerna sammanfaller med Valmet Automotives arbetsskift. Fölis biljetter gäller inte i Valmet Automotive-pendeltrafiken.