Gå till innhållet
Åbo regiontrafik

Information om Föli

Vilken Föli?

Åboregionens kollektivtrafik Föli erbjuder lättanvänd och smidig kollektivtrafik i sex kommuner. Till Föli hör Åbo, S:t Karins, Reso, Lundo, Nådendal och Rusko. Föli ansvarar för att ordna kollektivtrafiken i området och för att främja dess verksamhetsförutsättningar, planerar tidtabellerna och biljettpriserna samt ansvarar för marknadsföringen av kollektivtrafiken och passagerarinformationen. Föli skaffar trafiktjänsten av den trafikidkare som valts genom konkurrensutsättning.

När man på den regionala finska dialekten säger att man ”är med” (”ollaan mukana”), säger man ofta ”ollaan fölissä”.

 

Visste du att Fölis zonfria jämna pris är det enda i sitt slag i Finland? Dessutom är omstigningstiden för vår enkelbiljett Finlands längsta: Två timmar.

Fölin aluekartta

Resevillkor och beskrivningar

Åboregionens kollektivtrafik Fölis resevillkor tillämpas på kollektivtrafikresor och -tjänster som ordnas av Föli. Kunden som använder Fölis kollektivtrafikresor och -tjänster ansvarar för att bekanta sig med

Vesibussikausi alkaa maanantaina 24.5.

För en smidigare resa

Vi på Föli utvecklar kollektivtrafiken kontinuerligt eftersom vi vill att det ska vara enkelt och smidigt att resa.

Tekniska lösningar i toppklass

Föli använder en identifieringsbaserad betalning som gör det möjligt att till exempel inkludera en Föli-biljett i teaterbiljetterna. GPS-positionerare gör att du kan följa bussarna i realtid. Tack vare den snabba Fölibutiken börjar Föli-kortet att gälla direkt i samband med laddning.

Kundvänliga tjänster

Fölis biljetter gäller inom hela Föli-området. Du når hela området med en biljett! Enkelbiljetterna har dessutom en exceptionellt lång omstigningsrätt, två timmar. Under de senaste åren har trafiken utvidgats också till sjöss; Fölis vattenbuss trafikerar från Aura å till Runsala från maj till september.

Vårt arbete för en enklare och bättre kollektivtrafik fortsätter. Vi vill vara världsledande i vårt arbete.

 

""

Karriär på Föli

Arbeta på Föli

Föli sysselsätter cirka tjugo yrkespersoner inom kollektivtrafiken. Lediga arbetsplatser meddelas i Kuntarekry.

Bli förare i Fölis trafik

Fölis trafik körs av cirka 800 förare som arbetar för trafikidkarna. Man kan höra sig för om lediga arbetsplatser för förare direkt av trafikidkarna.