Gå till innhållet
Åbo regiontrafik
Kaupunkipyörät saapuvat Turkuun heinäkuun aikana

Stadscyklarna kommer till Åbo under juli månad

nyheter

|

Föli-cyclar

|

Nya tjänster

|

23.6.2022

Åbos stadscyklar, även kallade fölläri-cyklar, skulle först återvända före sommaren, omed försenigar sköts datumet till slutet av juni. Men tyvärr är cyklarna åter försenade på grund av tjänsteleverantören, dvs Donkey Republic. Enligt nuvarande uppskattning kommer cyklarna att anlända till stadsbornas tjänst under juli. Stadscykelsäsongen fortsätter fram till den 31 oktober.  

- Vi är mycket ledsna för förseningen, men tyvärr finns det inget vi kan göra för att skynda på saken. Vår enda tröst är att den som väntar på något gott aldrig väntar för länge. Som tur är skiner solen nu på midsommaren och det är varmt, säger Risto Peltonen, Transporttjänstchef. 

Cyklarna kommer precis som tidigare att bli en del av Fölis servicepaket, det vill säga Fölis periodkort, som är giltigt i minst 30 dagar, inkluderar rätten att använda cyklarna. Om du inte äger ett Föli periodkort är engångsavgiften för cyklarna 2 euro och månadsavgiften 6 euro. Säsongsabonemanget kommer att kosta 25 euro denna sommar och 35 euro i framtiden, då säsongen sträcker sig från början av april till slutet av oktober. Alla priser inkluderar en timmes körtid åt gången, varefter övertiden debiteras enligt tilläggstidschemat. 

 Det nya fölläri-cykelsystemet är ett bra resesällskap för många resenärer. Fölläri-systemet levereras av Danish Donkey Republic, som har cirka 16 000 cyklar i mer än 70 europeiska städer. Även andra städers cyklar kan användas av Åbocyklisterna på samma villkor som cyklarna som kommer till Åbo. Så med din Donkey Republic konto kan du hyra en cykel i exempelvis Barcelona eller Kotka. Andra cykelstäder kan du se bland annat i appen Donkey Republic. 

Det kommer att finnas 700 cyklar i Åbo. I stadskärnan är stadscykelstationerna utmärkta med cykelställ och utanför stadskärnan är inte stationerna nödvädigtvis fysiskt synliga men platserna för stationerna kan kontrolleras från appen. Stadscykelstationerna är redan synliga i stadsbilden.