Gå till innhållet
Åbo regiontrafik
""

Fölis bussar återvänder till Salutorget måndagen den 31 oktober

nyheter

|

Nya rutter

|

Nya tjänster

|

28.9.2022

Gatuområdena kring Salutorget i Åbo samt busshållplatserna vid torget blir färdiga för kollektivtrafik i slutet av oktober 2022. Därför återvänder Fölis bussar till Salutorget måndagen den 31 oktober. Förnyelsen av salutorget har pågått sedan 2018 och medan ändringsarbetena pågått har kollektivtrafiken kört längs tillfälliga rutter i Åbo centrum.

Hållplatserna flyttas runt det förnyade Salutorget, till Eriksgatan och Auragatan. Tre hållplatser i centrum blir däremot fortfarande kvar på Slottsgatan och på Auragatan blir ett hållplatspar kvar vid Stadshusparken. Även Trätorget förblir en del av de linjer som för närvarande använder det.

Till skillnad från tidigare information kommer alla av turerna för linjerna 6, 7 och 7A att kunna köras till de rätta hållplatserna, dvs. A2, D2 och A6.

Fölis personal kommer att vara på plats vid Salutorget från och med tidigt på morgonen på måndag, tisdag och onsdag för att vägleda kunderna till de rätta hållplatserna. Man får också hjälp och rådgivning från Fölis kundtjänst, det vill säga Salutorgets Monitori, som öppnar kl. 9 på måndag.

På grund av de kommande hållplatsförändringarna har Fölis gällande sommartidtabell förlängts med cirka en månad med nuvarande hållplatssystem. Vintertidtabellerna tas i bruk samtidigt som hållplatserna vid torget, måndagen den 31 oktober.

 

Bekanta dig med Fölis nya hållplatsarrangemang på Salutorget