Gå till innhållet
Åbo regiontrafik
Matkustajat astuvat bussiin, kuvituskuva

Föli vann den europeiska BEST-undersökningen

nyheter

|

Bli involverad

|

Beslut

|

9.4.2021

Av Föli-områdets invånare är 84 procent nöjda med kollektivtrafiktjänsterna, berättar BEST-undersökningen från 2020. Föli klarade sig bättre i jämförelsen än de andra städerna som deltog i undersökningen.

BEST-undersökningen har långa anor, och det här var första gången som Föli deltog. 84 procent av invånarna berättade att de är nöjda med kollektivtrafiken. Finländska städer klarade sig bra överlag eftersom andra plats gick åt Tammerforsregionens Nysse, och Helsingforsregionens HRT kom på tredje plats. Andra städer som deltog i 2020 års undersökning var Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Genève, Bergen, Trondheim och Rotterdam.

– Det är underbart att klara sig bra i en sådan här undersökning, och dessutom komma på första plats i så tufft sällskap. Det här ger oss igen ny ork för att utveckla Föli så att det betjänar våra kunder ännu bättre, berättar kollektivtrafikdirektör Sirpa Korte.

Undersökningen inkluderar frågor om kollektivtrafikens kvalitet bland annat vad gäller pålitlighet, information som ges till passagerare och resekomfort. Föli var på nästan alla sätt mer framgångsrik än de övriga städerna som deltog i undersökningen. De som svarade på undersökningen var särskilt nöjda med tidtabellernas pålitlighet och kollektivtrafikens säkerhet.

BEST (Benchmarking in European Service of Public Transport) är en europeisk enkätundersökning som mäter invånarnas nöjdhet med kollektivtrafiken. I Föli-området besvarades undersökningen av 597 personer.