Gå till innhållet
Åbo regiontrafik
Fölläreitä Vähätorilla

En månad på fölläri-cykelns pakethållare

nyheter

|

Föli-cyclar

|

12.8.2022

Den här säsongens första fölläri-cyklar kom ut på gatorna den 8 juli, så vi har redan hunnit lära känna dem och cykla runt i sommar-Åbo i mer än en månad. Cyklarna har börjat hitta sina användare, och vi kan märka några intressanta saker från cykelanvändningsdatan.

 

  1. Favoritstation: Ikituuri (namnet på stationen), i Studentbyn med 488 hyrda cyklar (2. Föri; 457, 3. Vähätori; 373)
  2. Favoritresor: Ikituuri-Ikituuri 79 resor, (2:a Föri-Föri 74, 3:a Ruissalon Saronniemi-Ruissalon Saronniemi 56)
  3. Favoritresor (mellan olika stationer): Föri-Kristiinankatu 45 resor, (2. Föri-Vähätori 42, 3. Ikituuri-Vähätori 37)

 

Det har redan funnits 2 680 användare av cyklarna, varav 53 % använder cyklarna då och då, 37 % använder cyklarna genom medlemskap och 16 % är besökare vars telefonnummer kommer från ett annat land. Det kommer mellan 50 och 100 nya användare varje dag. Det mest sålda medlemsskapet är månadsmedlemskapet, varav 506 har sålts totalt, medan det finns 423 medlemskap i samband med Fölis säsongskort. Dessutom har 61 personer skaffat sig medlemskap för hela säsongen.

Antalet cykelstationer går att reglera och än så länge har endast en aktiv station inte använts, nämligen Paavintiestationen i Halis.

Varje cykel används i genomsnitt en gång om dagen och för det mesta cyklar cyklister 15 minuter åt gången (48 %), men samma antal personer cyklar i mer än 30 minuter. För det mesta är sträckan 1-2 kilometer (32%), medan långa eller mycket korta sträckor cyklas mer sällan; 7 % cyklar mindre än en halv kilometer och endast 8 % cyklar mer än 5 kilometer.

Vi får snart se hur höstens inledning av arbete och cykling till skolan påverkar cykelstatistiken. Cyklarna kan bekvämt kombineras med till exempel busstrafik, eller varför inte lämna bilen på en lämplig parkeringsplats och cykla resten av resan. I Fölis periodkort ingår en timmes användning av fölläri-cyklarna, som kan användas genom att registrera periodkortsnummer i applikationen.

Du hittar mer detaljerad information omhur man tar i bruk fölläri-cyklarna genom att klicka på denna länk.

Vi kommer också att finnas på plats och instruera hur man använder Fölläri-cyklarna på Åbos Cykelmässa 13.8.2022 från klockan 10.00 till 15.00 på Gamla Stortorget.